Birçok ehliyet sahibi etkilenecek: Belli oldu, hemen doğum tarihinize göre ehliyet yenileme tarihine bakın!

Birçok ehliyet sahibi etkilenecek: Belli oldu, hemen doğum tarihinize göre ehliyet yenileme tarihine bakın!

Araç sürücüleri için zaman zaman ehliyet düzenlemeleri yapılıyor. Bu kapsamda birçok kişi için geri sayım başladı. Doğum tarihine göre ehliyet yenileme tarihleri de belli oldu. Peki, Almanya’da kim ne zaman ehliyet değiştirecek? İşte cevabı…

Almanya’da geçtiğimiz yıl eski ehliyetlerin zorunlu değişimi için harekete geçilmişti. Ancak bu süreç sona ermiş değil. Doğum tarihine göre belirlenmiş değişim zamanları bulunuyor. Sürücülerin belirlenen tarihlere kadar ehliyetlerini değiştirmeleri gerekiyor. Zamanında ehliyet değişimi yapmayanlar ise para cezası ile karşı karşıya kalabiliyorlar.

Yaş gruplarına göre ehliyetini değiştirmesi gerekenler:

1965- 1970 arasında doğanların 19 Ocak 2024’e kadar ve 1971 veya sonrası doğanların ise 19 Ocak 2025’e kadar ehliyetlerini değiştirmesi gerekiyor. Öte yandan 18 Ocak 2013 tarihinden önce ehliyetini almış olanların ise 2026’na kadar vakti var. Bu tarihten itibaren değişim işlemleri için harekete geçmek gerekecek.

Türkiye’deki sürücüler

Türkiye’de araç sürücüleri için ehliyet değişimi 2 yıl daha uzatılarak 31 Aralık 2024'e alındı. Sürücüler eski ehliyetlerini bu tarihe kadar kullanabilecekler.