Bitcoin'de FED coşkusu! Boğa rallisi sinyalleri

Bitcoin'de FED coşkusu! Boğa rallisi sinyalleri

ABD Merkez Bankası FED tarafından dün açıklanan faiz kararı sonrasında piyasalarda beklenen hareketlenme başladı.

Amerika Merkez Bankası FED tarafından 2023 yılının ilk faiz kararı dün açıklandı. ABD Merkez Bankası Başkanı Powell yaptığı açıklamasında politika faiz oranını 25 baz puan arttırdıklarını duyurdu.

Faiz kararı kadar Powell tarafından yapılan açıklamalar takip ediliyordu. Yapılan açıklamaların tonu güvercin olarak algılanırken bu da altın fiyatları ve kripto para piyasaları için yükselişi beraberinde getirdi. Özellikle de kripto para rallisi beklentisi takip ediliyordu.

BİTCOİN BUGÜN KAÇ DOLAR, NE KADAR OLDU?

FED Şubat ayı faiz kararı piyasalarda büyük dalgalanma yaratırken güvercin mesajlar kripto para piyasasını coşturdu. FED'in bundan sonra daha ılımlı bir faiz politikası izleyeceği sinyallerinin verilmesi ile bitcoin 24 bin doların üzerine çıkarak Ağustos ayından bu yana en yüksek seviyesini test etmiş oldu.

bitcoin-kac-dolar.jpg

Yaşanan yükselişin ardından fırsat satışlarının gelmesi ile bitcoin 23 bin 787,60 dolar seviyesinden işlem görmeye devam ederken Venn Link Partners Kurucusu Cici Lu yaşanan yükselişi değerlendirdi. Lu yaptığı değerlendirmesinde "Kripto para birimleri, Fed'in bir gecede güvercin yorumlarının ardından risk iştahının artmasıyla yükseliyor" diyerek yaşanan yükselişi risk iştahının artmasına bağladı.

Fon Yöneticisi Digital Asset Capital Management'ın kurucu ortağı Richard Galvin ise kripto para değerlendirmesinde "Kullanım, adaptasyon ve yenilik, fiyatlandırmadan ve yatırımcı duyarlılığının yansıttığından çok daha olumlu bir tablo oluşturmaya devam ediyor" diyerek bitcoin rallisi için ise sinyallerin hala zayıf olduğunu dile getirdi.