“Bölgede büyük bir savaş çıkacak”

“Bölgede büyük bir savaş çıkacak”

Mesut Barzani’nin internet sitesi Rûdaw’a konuşan Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Politbüro üyesi ve Peşmerge komutanı Mahmud Sengavi, ilginç açıklamalarda bulundu.

Sengavi, Kürtlerin dünya, uluslararası güçler ve komşu ülkelerin siyasetini okuyamadıkları için bu krizle karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Kürtlerin 10 saat içinde Kerkük’ü alabileceklerini belirten Sengavi, Kürtlerin, diyaloğun aksine savaşı tercih etmeleri durumunda zarar göreceklerini söyledi.

Bölgede büyük bir savaşın çıkacağını ve Kürtlerin en az zararla Kerkük’e döneceklerini öngören Sengawi, şöyle devam etti:

“İŞID’in bölgede güçlenmesi, İsrail, ABD, İran ve Körfez ülkeleri arasındaki çekişmeler savaş için kıvılcım ateşi olabilir. Gelişebilecek olaylar içinde Kürtlerin Kerkük’e dönmesi için uygun koşullar oluşabilir.”

Öncelikle Kürtlerin birliklerini sağlaması gerektiğini belirten Sengawi, “Ne yapacağımıza karar vermemiz lazım” diye konuştu.