Bordo Bereliler PKK'lıların Azrail'i oldu! Bunlar normal asker değil...

Bordo Bereliler PKK'lıların Azrail'i oldu! Bunlar normal asker değil...

Özel Kuvvetler, terör örgütü PKK'nın celladı oldu. PKK'lı teröristlere içte ve dışta başarılı nokta operasyonları düzenleyen Bordo Berelilere, Kandil bile şapka çıkardı. Kandil, gönderdiği talimatlarda Bordo Berelilerle sıcak temasa girilmesinden kaçınılm

Özel Kuvvetler, terör örgütü PKK'nın celladı oldu. PKK'lı teröristlere içte ve dışta başarılı nokta operasyonları düzenleyen Bordo Berelilere, Kandil bile şapka çıkardı. Kandil, gönderdiği talimatlarda Bordo Berelilerle sıcak temasa girilmesinden kaçınılmasını isterken, teröristlere, "Bunlar normal asker değil" uyarısı yapmak zorunda kaldı.

HAYALET BİRLİKLER

Yakalanan teröristlerin üzerinde ele geçen bazı notlarda Bordo Berelilerle ilgili değerlendirmeler çıktı. PKK'lı teröristlerin celladı olan Bordro Berelilerin kırsaldaki faaliyetlerini sürdürürken, görünmez oldukları anlatılarak  "Hayalet birlik" oldukları vurgulandı. Hayalet Birliklerin rütbeli, profesyonel ve gözü kara oldukları anlatılan notlarda, "Bunlar her dalda uzman askerler. Her türlü olumsuz doğa koşullarında hareket etme ve savaşma kabiliyetine sahipler. Operasyonlarda aktif rol alıyorlar. Bunlar öncü birlikler. Otonom olarak hareket ediyorlar.  Sözü edilen anlaşma bu birliklerin ordunun düzenli güçleriyle aralarındaki bağı da kapsar. Gizli birlikler bir nevi otonom gruplardır. Hayalet Birlikler, otonom oldukları için, normal askerden ve sivil halktan da gizleniyorlar. Günlerce, hatta aylarca arazide kalabiliyorlar. Operasyon bölgesinde günlerce hareketsiz kalabiliyorlar. Araziye uyumlu kamuflajlar kullanıyorlar. Bu nedenle neredeyse fark edilmeleri imkansız."

HER İŞİ YAPIYORLAR

Öte yandan notlarda Hayalet Birliklerin, operasyon bölgesinde günlerce sabırla beklediklerini ve görünmez oldukları için de PKK'lı teröristlere karşı başarılı operasyonlara imza attıkları anlatıldı. Bordo Berelilerden oluşan "hayalet birliklerde" görev yapanların sayılarının da 8'den başlayarak 80'e kadar çıktığı anımsatılan notlarda, "Hayalet Birlikler, gerilla birliğiyle karşılaştığında operasyon yapma inisiyatifine sahiptir. Operasyona girmekten kaçınmazlar. bunlar aynı zamanda istihbarat da toplar, büyük operasyonlar için hazırlık yapma görevini icra da etmektedirler" denildi.

AYDIN PAŞA'YA ÖZEL VURGU

Şırnak'ta düşen helikopterde şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın ile ilgili değerlendirmenin de yer aldığı çalışmada şu bilgilerin yer alması dikkat çekti:

"Aydoğan Aydın ve diğer rütbeliler bu gelenekten gelen ve bu özel birliklerin eğitiminde rol alan komuta gücüdür. Sosyal medyada yayınlanan kimi fotoğraflarda gerilla giysili ordu komutanları bunun küçük bir göstergesi."

AVAZTURK/Kürşat Türkdoğan