Borsa işlemlere açıldı! Şirketler resmen akın etti!

Borsa işlemlere açıldı! Şirketler resmen akın etti!

Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem felaketinin ardından durdurulan borsa işlemleri, bugün yeniden açıldı. Şirketlerin hamleleri peş peşe geldi. İşte ayrıntılar…

6 Şubat Pazartesi günü meydana gelen deprem felaketinin ardından borsada çimento hisseleri tavan yapmış ve durum tepkiler ile karşılanmıştı. Uzmanların ve diğer isimlerin çağrılarına rağmen 2 gün boyunca kapatılmayan Borsa, 8 Şubat tarihinde yapılan resmi açıklama neticesinde işlemlerin durdurulmasına karar verildiğini duyurmuştu.

Borsanın kapatılması için geç kalındığını savunan uzmanlar konuya ilişkin değerlendirmelerini sıklık ile sosyal medya hesapları üzerinden yaparlarken borsanın ne zaman açılacağı da merak konusu olmuştu. Bugün gelen bir açıklama ile Borsa İstanbul pay ve vadeli işlem piyasalarının resmen açıldığı öğrenildi. Bir dizi tedbirin alındığı ifade edilirken endekse 263,81 puanlık artış ile 4.769,15 puandan açıldı.

KAZANÇLAR TEK TEK AÇIKLANDI!

borsa-islemlere-acildi-sirketler-resmen-akin-etti-2.jpg

Bir haftadır kapalı olan borsa, bugün itibari ile resmen açıldı. Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksine ilişkin işlemler günün paylaşıldı. Yapılan açıklamalara göre bir haftalık sürenin ardından günün ilk yarısında yüzde 9,74’lük değer kazanan BIST100 endeksi, 4.944,31 puana yükseldi. Holding endeksi yüzde 9,45, bankacılık endeksi ise yüzde 9,92 oranında değer kazandı. Tüm sektör endekslerinin günün ilk yarısında değer kazandığı belirtilirken en fazla kazandıran sektör, yüzde 9,99’luk oran ile iletişim sektörü oldu.

ŞİRKETLERDEN HİSSE GERİ ALIM HAMLELERİ GELDİ!

Açılıştan önce borsada yaşanmış olan sert düşüşlere karşı yeni önlemlerin alınmış olduğu belirtildi. Buna karşın şirketler de kendi hisselerini garanti altına alabilmek amacı ile geri alım programı başlattı. Verusa Holding ve İnfo Yatırım’ın programlarını revize ettikleri ifade edilirken pay geri alım programı başlatan şirketler de şu şekilde kayda geçti:

  • Sasa Polyester, Inveo Yatırım Holding, Gedik Holding, Smart Güneş Enerjisi, E- Data Teknolojisi, Koleksiyon Mobilya, Birko, Gelecek Varlık, Verusaturk Girişim Sermayesi, Vakıfbank, Türk Hava Yolları, Şekerbank, Seyitler Kimya, Rubenis Tekstil, Pasifik GYO, Orçay, Konfrut Gıda, İş Yatırım, Türkiye İş Bankası, İdeal Finansal Teknolojileri, Işık Plastik, Hedef Girişim Sermayesi, Hedef Holding, Etiler Gıda, Erdemir, Altınyağ Madencilik, Acıselsan.