Borsa İstanbul'dan yurt geneli deprem sonrası bomba karar geldi! O işlemler kapatıldı

Borsa İstanbul'dan yurt geneli deprem sonrası bomba karar geldi! O işlemler kapatıldı

Türkiye'de Borsa İstanbul tarafından bugün yapılan deprem sonrası açıklamalar ile birlikte yatırımcıları ilgilendiren haber geldi.

Borsa İstanbul'dan yurt geneli deprem sonrası bomba karar geldi! O işlemler kapatıldı - Türkiye'de Borsa İstanbul tarafından bugün yapılan deprem sonrası açıklamalar ile birlikte yatırımcıları ilgilendiren haber geldi. Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası 10 il derin bir şekilde etkilenirken Borsa İstanbul AŞ tarafından da açıklama geldi.

Deprem bölgesinde yer alan 8 şirketinde ki borsada ki paylarının geçici olarak kapatıldığı belirtildi. Kamuoyu Aydınlatma Platformu (KAP) için şirketlerin isimleri de tek tek açıklandığı ifade edildi. Ülke geneli çok şiddetli depremle uyanılırken 7.4 büyüklüğünde yer alan deprem sonrasında ki gelişmeler de devam ediyor. Bu süreçte Borsa İstanbul'un da Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yer alan KAP açıklaması ile beraber; deprem bölgesinde bulunan ortaklık paylarına da ait işlem sıralarının şirketlerin bu süreçte de ki depremlerden ne şekilde etkilendiklerine bağlı olarak açıklama yapılıncaya kadar da durdurulmasına karar verildi.

İŞLEMLERİN DURDURULDUĞU O ŞİRKETLER:

“Sasa Polyester Sanayi AŞ (Pay, vadeli işlem sözleşmeleri ve varantlar), Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri AŞ, Bilici Yatırım Sanayi ve Ticaret AŞ, Sanko Pazarlama İthalat İhracat AŞ, Hateks Hatay Tekstil İşletmeleri AŞ, İskenderun Demir ve Çelik AŞ, Arsan Tekstil Ticaret ve Sanayi AŞ ve Rubenis Tekstil Sanayi Ticaret AŞ.”

Gelen bilgiler sonrasında bu hisseler için işlemlerin şimdilik geçici olarak durdurulduğu haberi geldi.

EDİTÖR NOTU: Bu haberde yer alan hiç bir ifade yatırım tavsiyesi içermemektedir.