Borsadaki Soruşturmada Yeni Dalga! KTLEV, Destek Holding ve Hedef Holding İşlemleri İnceleniyor
Katılımevim Tasarruf Finansman (KTLEV), Destek Holding ve Hedef Holding paylarındaki işlemlere ilişkin yürütülen piyasa dolandırıcılığı soruşturmasında İstanbul ve Aydın’da eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Katılımevim Tasarruf Finansman (KTLEV), Destek Holding ve Hedef Holding paylarındaki işlemlere ilişkin yürütülen piyasa dolandırıcılığı soruşturmasında İstanbul ve Aydın’da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Hakkında yakalama kararı verilen 15 şüpheliden 14’ü gözaltına alınırken bir şüphelinin yurt dışında olduğu belirlendi. Adalet Bakanı Akın Gürlek, soruşturma kapsamında bugüne kadar 60 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığını açıkladı.
Piyasa Dolandırıcılığı Soruşturmasında Yeni Dalga! 14 Şüpheli Gözaltına Alındı
Sermaye piyasasındaki bazı pay işlemlerine yönelik yürütülen soruşturmada yeni bir operasyon gerçekleştirildi. Adalet Bakanı Akın Gürlek, Katılımevim Tasarruf Finansman (KTLEV), Destek Holding ve Hedef Holding paylarındaki işlemlerle ilgili soruşturmanın son durumunu açıkladı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ile İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul ve Aydın’da eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Hakkında yakalama kararı bulunan 15 şüpheliden 14’ünün gözaltına alındığı, bir şüphelinin ise yurt dışında olduğunun tespit edildiği bildirildi.
Soruşturmanın Odağında Üç Şirketin Payları Var
Bakan Gürlek’in açıklamasına göre soruşturma, Sermaye Piyasası Kurulunun tespitleri doğrultusunda yürütülüyor.
Dosyada Katılımevim Tasarruf Finansman (KTLEV), Destek Holding ve Hedef Holding paylarındaki işlemler inceleniyor.
Gürlek, soruşturmanın piyasa dolandırıcılığı iddiaları kapsamında sürdürüldüğünü ve SPK’nin tespitlerinin dosyada değerlendirildiğini belirtti.
İstanbul ve Aydın’da Eş Zamanlı Operasyon
Soruşturmanın yeni aşamasında iki ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.
Haklarında yakalama kararı çıkarılan 15 şüpheliden 14’ü İstanbul ve Aydın’daki operasyonlarda yakalanarak gözaltına alındı.
Diğer şüphelinin ise yurt dışında bulunduğu tespit edildi.
Şüpheliler hakkındaki soruşturma işlemleri devam ediyor.
Toplam 60 Şüpheli Hakkında Adli İşlem
Yeni operasyonun ardından soruşturmanın genel tablosuna ilişkin rakamlar da paylaşıldı.
Akın Gürlek’in verdiği bilgilere göre soruşturma kapsamında bugüne kadar 60 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
Bunlardan 4’ü tutuklanırken 44 şüphelinin gözaltındaki adli işlemlerinin sürdüğü bildirildi.
Yakalanamayan 12 şüpheliye yönelik çalışmaların ise devam ettiği açıklandı.
Soruşturmanın Mali Boyutu da İnceleniyor
Soruşturma yalnızca şüphelilere yönelik adli işlemlerle sınırlı tutulmuyor. Dosyanın mali boyutunun da incelendiği bildirildi.
Gürlek’in açıklamasına göre soruşturma kapsamında suçtan elde edildiği değerlendirilen kazançların ortaya çıkarılması ve mal varlıklarının kaçırılmasının önlenmesi amacıyla adli ve mali tedbirler uygulanıyor.
Mağdur olduğu belirtilen kişilerin haklarının korunmasına yönelik işlemlerin de soruşturmayla birlikte sürdürüldüğü ifade edildi.
Gürlek’ten Soruşturmaya İlişkin Açıklama
Adalet Bakanı Akın Gürlek, operasyonun ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
**"VATANDAŞLARIMIZIN BİRİKİMLERİNİ HEDEF ALANLARDAN HUKUK ÖNÜNDE HESAP SORACAK, MAĞDURLARIN HAKLARININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ!
Sermaye piyasalarında gerçekleştirilen manipülatif işlemlerin ortaya çıkarılması, mağdur vatandaşlarımızın haklarının korunması, sorumluların hukuk önünde hesap vermesi ve adaletin tecelli etmesi amacıyla yürütülen soruşturmalar kararlılıkla devam etmektedir.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımızca İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ile yürütülen soruşturma kapsamında, Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) Katılımevim Tasarruf Finansman (KTLEV), Destek Holding ve Hedef Holding paylarındaki işlemlere ilişkin piyasa dolandırıcılığı tespitleri doğrultusunda bugün yeni dalga operasyon gerçekleştirilmiştir.
İstanbul ve Aydın'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, haklarında yakalama kararı bulunan 15 şüpheliden 14'ü yakalanarak gözaltına alınmıştır. Bir şüphelinin yurt dışında olduğu tespit edilmiştir.
Bugün gerçekleştirilen operasyonla birlikte soruşturma kapsamında bugüne kadar 60 şüpheli hakkında adli işlem başlatılmış; 4 şüpheli tutuklanmış; 44 şüphelinin gözaltındaki adli işlemleri devam etmekte, 12 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürdürülmektedir.
Soruşturmanın mali boyutu da bütün yönleriyle incelenmekte; suçtan elde edilen kazancın ortaya çıkarılması, malvarlıklarının kaçırılmasının önlenmesi ve mağdur vatandaşlarımızın haklarının korunması amacıyla tüm adli ve mali tedbirler etkin bir şekilde alınmaktadır.
Hukuken sorumluluğu tespit edilen her kim olursa olsun adalet önünde hesap verecek; suçtan elde edilen kazancın izi sonuna kadar takip edilecek ve mağdur vatandaşlarımızın haklarının korunması için gereken bütün hukuki tedbirler kararlılıkla uygulanacaktır."**
SPK Tespitleri Soruşturma Dosyasında
Soruşturmanın dayanaklarından birini SPK’nin söz konusu paylardaki işlemlere ilişkin tespitleri oluşturuyor.
Bu kapsamda KTLEV, Destek Holding ve Hedef Holding hisselerinde gerçekleştirilen işlemler adli soruşturma çerçevesinde inceleniyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü süreçte emniyet birimleri de operasyon ve yakalama çalışmalarını sürdürüyor.
Mal Varlığı Hareketleri de Takip Ediliyor
Bakan Gürlek’in açıklamasına göre soruşturmanın mali ayağında suçtan elde edildiği değerlendirilen kazançların izinin sürülmesi amaçlanıyor.
Aynı zamanda soruşturma sürecinde mal varlıklarının kaçırılmasının önlenmesine yönelik tedbirlerin uygulandığı belirtildi.
Dosyanın mali boyutuna ilişkin incelemelerin bütün yönleriyle devam ettiği kaydedildi.
Yakalama Çalışmaları Devam Ediyor
Son operasyonla birlikte gözaltına alınanların sayısı artarken soruşturma kapsamında aranan şüphelilere yönelik çalışmalar da sürüyor.
Açıklanan son tabloya göre 12 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
Soruşturmanın ilerleyen aşamalarında şüpheliler hakkındaki nihai hukuki durum, savcılık işlemleri ve mahkeme kararları doğrultusunda şekillenecek.
KTLEV, Destek Holding ve Hedef Holding Dosyasında Süreç Sürüyor
Soruşturma kapsamında şirketlerin kendilerinden ziyade söz konusu şirketlerin paylarında gerçekleştirildiği belirtilen işlemler inceleme konusu yapılıyor.
Yeni operasyonla 14 şüphelinin daha gözaltına alınmasının ardından hem adli hem de mali incelemeler devam ediyor.
Mevcut aşamada soruşturma kapsamındaki kişiler hakkındaki gözaltı, tutuklama ve yakalama kararları kesinleşmiş mahkûmiyet anlamına gelmiyor. Şüphelilerin hukuki durumları devam eden soruşturma ve yargı sürecinin sonucunda belirlenecek.