BOTAŞ açıkladı! Elektrik üretimi amacı ile kullanılan doğal gaza indirim geldi!

BOTAŞ açıkladı! Elektrik üretimi amacı ile kullanılan doğal gaza indirim geldi!

Dün yeni bir açıklamaya imza atan BOTAŞ, elektrik üretmek amacı ile kullanılan doğal gaza indirim yapıldığını duyurdu. İşte BOTAŞ’ın milyonları ilgilendiren o açıklamasına dair detaylar…

Kur farkı, altın fiyatlarının yükselmesi, enflasyonun rekora koşması, Rusya- Ukrayna savaşının devam ediyor olması ve daha pek çok faktörün etkisi ile giderek pahalılaşan gündelik hayat şartları, yalnızca tüketicinin değil üreticinin de canını sıkmaya başladı. İmalat sürecinde karşı karşıya kaldıkları yüksek hammadde fiyatları sebebi ile zor günler geçiren üreticiler, tüketicinin bütçesinin sarsılmasında da direkt olarak etkili oldu.

Son dönemlerde özellikle de Rusya- Ukrayna savaşının başlaması ile birlikte rekor seviyelere ulaşan ve hem tüketicilerin hem de üreticilerin korkulu rüyası haline gelen başlıklardan birisi de doğal gaz fiyatları oldu. Zorlu kış şartlarında ısınmaya çalışırken fatura tutarlarını düşünmeden edemeyen vatandaşlar, çoğu zaman doğal gaz tüketimini kısıtlamak durumunda kaldı. Ancak bu kısıtlama yalnızca tüketiciler için zoraki bir alternatif olarak kaldı. Doğal gazı üretimde kullanan imalatçılar ve diğer sektör temsilcileri, alternatif bir yol bulamadıkları için indirim haberlerini dört göz ile beklemeye başladı.

Doğal gazı sanayide kullananlar için beklenen indirim haberi nihayet dün akşam saatlerinde geldi. Elektrik üretimi amacı ile kullanılan doğal gazda indirime gidilmiş olduğunu duyuran BOTAŞ, detayları paylaştı.

BOTAŞ’TAN İNDİRİM KARARI!

botas-acikladi-elektrik-uretimi-amaci-ile-kullanilan-dogal-gaza-indirim-geldi.png

28 Şubat Salı günü resmi internet sitesinden yeni bir duyuru yayınlayan BOTAŞ, mart ayına ilişkin tarife tablosunu paylaştı. Mart ayı itibari ile geçerli olacak olan mesken abonelerinin tarifesinin sabit kalacağını ifade eden BOTAŞ, sanayi aboneleri ve elektrik üretim amaçlı tarifede indirime gidilmiş olduğunu duyurdu.

MART AYI TARİFESİ AÇIKLANDI!

BOTAŞ tarafından yayınlanmış olan açıklamada, konut tüketicileri için belirlenmiş olan doğal gaz satış fiyatı 1000 metreküp için 4 bin 80 TL olarak bildirildi. 1’inci kademe sanayi abonelerinden 1000 metreküp için 7 bin 124 TL isteyen BOTAŞ, 2’nci kademe sanayi abonelerinden ise 1000 metreküp için 11 bin 850 TL istedi. Elektrik üretimi amacı ile kullanılan doğal gaz için ise 1000 metreküpe denk gelen tarife 12 bin TL olarak açıklandı.