Bu da oldu! Deprem sonrası çimento hisse fiyatlarında yükseliş

Bu da oldu! Deprem sonrası çimento hisse fiyatlarında yükseliş

Türkiye'de ülke gündemini yakından ilgilendiren deprem gelişmeleri sonrasında Borsa İstanbul'da farklı gelişmeler yaşanıyor.

Bu da oldu! Deprem sonrası çimento hisse fiyatlarında yükseliş - Türkiye'de ülke gündemini yakından ilgilendiren deprem gelişmeleri sonrasında Borsa İstanbul'da farklı gelişmeler yaşanıyor. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde yaşanan ve birçok ili de kapsayan 7,4 büyüklüğünde ki deprem büyük bir yıkıma doğru yol açarken bu süreçte depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 1000'i aşarken 7 bine yakın vatandaşın da yaralandığı bilgisi ulaşıldı. Bu süreçte de yıkılan bina sayısı hızla 5 bine doğru ilerlediği bilgileri geliyor.

Borsa İstanbul'da ise Kahramanmaraş merkezli toplamda ise 10 ili doğrudan etkileyen deprem sebebiyle de hisse senedi fiyatlarında ilişkin de geçici olarak bazı tedbirleri devreye aldı. Bu süreçte bölgelerde yer alan 8 şirketin hisse fiyatları geçici olarak işlemlere kapatılırken borsada da kayıplar derinleşiyor. Çimento şirketlerinde ki yükseliş de gündemde etki yarattı.

BORSA İSTANBUL AÇIKLAMA YAPTI

Borsa İstanbul tarafından yapılan açıklamada; "6.02.2023 tarihinde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle deprem bölgesinde bulunan aşağıda belirtilen ortaklık paylarına ait işlem sıralarının, şirketlerin depremden ne şekilde etkilendiklerine ilişkin KAP’ta özel durum açıklaması yapılıncaya kadar durdurulmasına karar verilmiştir” denildi.

İşte o şirketler:

SASA Polyester Sanayi (SASA.E) (Pay, vadeli işlem sözleşmeleri ve varantlar)

Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri (BOSSA.E)

Bilici Yatırım Sanayi ve Ticaret (BLCYT.E)

Sanko Pazarlama İthalat İhracat (SANKO.E)

Hatay Tekstil İşletmeleri (HATEK.E)

İskenderun Demir Çelik (ISDMR.E)

Arsan Tekstil ve Sanayi (ARSAN.E)

Rubenis Tekstil (RUBNS.E)

ÇİMENTO HİSSELERİ YÜKSELDİ

Borsa İstanbul'da açılış seansında, çimento şirketlerinin hisselerinde sert yükselişler görüldü. Gelen bu gelişmeler sonrasında ise vatandaşlardan da büyük tepkiler geliyor.