Bu dört kürü not edin, saç dökülmelerine birebir geliyor!

Bu dört kürü not edin, saç dökülmelerine birebir geliyor!

Saçlarınız dökülüyorsa bu dört ayrı kürü deneyebilirsiniz. Peki saç dökülmesine ne iyi gelir? Saç dökülmesi evde nasıl tedavi edilir? İşte detaylar…

Günümüzün en yaygın görülen sağlık sorunlarından biri olmasıyla birlikte sıklıkla şikayetçi olunan saç dökülmeleri, bilimsel açıdan önlem alınmadığı takdirde kelliye kadar gidebiliyor. Bu nedenle hem erkeklerin hem de kadınların sorunu olan saç dökülmelerine karşı bir an evvel önlem almak gerekiyor. Tıbben günde 80 ila 100 tel arasındaki saç dökülmeleri normal görülse de bunun üzerindeki saç dökülmeleri için birtakım kürler ile bilimsel tedavi desteklenebiliyor.

Bilimsel olarak alınan uzman görüşünün yanı sıra evde tedaviyi destekleyebilecek pek çok kür yapmak ve saçları daha gür hale getirmek mümkün oluyor. Bu kürlerin yapımında ise her evde bulunan birkaç bitki ya da sebze kullanılabiliyor. Yine çeşitli yağ ve çaylar da saçlara iyi gelebiliyor. Peki saç dökülmesine ne iyi gelir? Saç dökülmesi evde nasıl tedavi edilir? İşte detaylar…

YEŞİL ÇAY VE SOĞAN SUYU SAÇ DÖKÜLMELERİNİ DURDURUYOR

bu-dort-kuru-not-edin-sac-dokulmelerine-birebir-geliyor.png

Saç dökülmelerini durdurmak için en çok kullanılan yöntemlerden biri olan yeşil çay, saç köklerini beslediği kopmaları ve kırılmaları da engelliyor. Bunun için; yeşil çayı içtikten sonra poşetini atmayıp yeniden demlemek ve duş esnasında durulama suyu olarak kullanmak gerekiyor. Saç köklerini güçlendiren bu kür, saç uzamalarını hızlandırıyor.

Bir diğer en çok kullanılan yöntem olan soğan suyu ise, saç dökülmelerine karşı kullanılan doğal yöntemlerden biri olmasının yanı sıra saça pek çok fayda da sunuyor. Saçların vücudun farklı bölgelerinde parçalar halinde döküldüğü bir hastalık olan alopesi areata’da etkili olan soğan suyu kürü için, soğanın suyunu sıkıp, duştan önce saç derisinde 15 dakika kadar bekletmek gerekiyor. Bunu haftada 1 tekrarlamak yeterli iken; saç dökülmesi durana kadar uygulamak tavsiye ediliyor.

ARGAN YAĞI VE GİNSENG SAÇLARI DAHA GÜÇLÜ HALE GETİRİYOR

Hem saç dökülmelerini durduran hem de saçları daha hale getiren argan yağı, içerdiği vitaminler nedeniyle ‘sıvı altın’ olarak isimlendiriliyor. Yağ asitleri ve antioksidanlar kadar E vitamini açısından da zengin olan argan yağı, haftada 2-3 kez saç diplerine masaj yaparak uygulanıyor. 35-40 dakika kadar bekletilmesi gereken bu yağ, ardından yıkanarak temizleniyor.

Çok eski zamanlardan bu yana saç dökülmelerine karşı kullanılan ginseng, saç köklerini uyardığı gibi kan dolaşımını da hızlandırıyor. Bu da hem saç dökülmelerinin azalmasını hem de saçın hızla uzamasını ve güçlenmesini sağlıyor. Ginseng hap gibi olan formları ile uzmanlar onayladığı sürece tüketilebiliyor.