Bu seneki bursluluk sınavı ne zaman olacak? Burs miktarları ne kadar? İşte tüm bilgiler!

Bu seneki bursluluk sınavı ne zaman olacak? Burs miktarları ne kadar? İşte tüm bilgiler!

Her yıl Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) için tarih verildi. İşte sınav tarihi ve verilecek bursun miktarı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl yapılan ve 5, 6, 7 ve 8. Sınıflarla ortaöğretim hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıfların girebildiği İOKBS tarihleri belli oldu. 29 Mayıs ile 16 Haziran 2023 tarihleri arasında başvurulara açık olan İOKBS’nin ne zaman yapılacağı ve sınavı kazanacak öğrencilere ne kadar verileceği açıklandı.

İOKBS nedir?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı ya da kısaca İOKBS 5, 6, 7 ve 8. sınıflar ile ortaöğretim hazırlık sınıfları, 9, 10 ve 11 sınıf öğrencilerinin katılabildiği bir sınavdır. Maddi durumları yeterli olmayan öğrencilere maddi destek olmayı amaçlayan bu sınav her yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılmaktadır. Sınavı kazanan öğrenciler 12 ay boyunca devlet tarafından verilen burs ödemesinden faydalanabileceklerdir 2023-2024 eğitim öğretim yılında öğrencilerin alacağı burs miktarı ise merak konusu olmaktadır. Haberimizin ilerleyen bölümlerinde sınav tarihi ve yeni burs miktarlarından bahsettik.

Sınav tarihleri ve yeni burs miktarı

Her yıl MEB tarafından düzenlenen İOKBS sınavının bu yıl ne zaman yapılacağı ve kazanan öğrencilerin ne kadar burs alacağı merak konusu olmaktadır. Haberimizin bu bölümünde size bu soruların cevaplarını verdik. İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı bu yıl 3 Eylül 2023 Pazar günü saat 10.00 da yapılacaktır. Sınav sonrası ise öğrencilerin 22 Eylül 2023’e kadar meraklı bir bekleyiş saracak. 22 Eylül 2023’te ise sınav sonuçları www.meb.gov.tr adresinden erişime açılacak. Öğrencilere verilecek burs miktarı ise merak edilen diğer konulardan birisi. 2023 Ocak ayından 2023 Haziran ayına kadarki sürede burs ücretleri 863 TL olarak belirlenirken temmuz ayından itibaren güncel miktarlar duyurulacak. Bu sayede maddi durumları yetersiz olan öğrenciler yeni burs fiyatlarıyla yeni eğitim öğretim yılında ekonomik olarak rahatlayabilecekler.