Bu Ürünlerin Tarihi Geçmiyor! Mutfaklardaki O Ürünleri Dilediğiniz Zaman Tüketebilirsiniz!

Bu Ürünlerin Tarihi Geçmiyor! Mutfaklardaki O Ürünleri Dilediğiniz Zaman Tüketebilirsiniz!

Mutfaklarda yer alan birçok gıda ürünün son kullanma tarihi düzenli olarak kontrol edilmektedir. Son kullanma tarihi geçen ürünlerin tüketilmesi, ciddi sağlık sorunlarına neden olabilmektedir.

Özellikle market alışverişlerinde tercih edilen ürünlerin ilk olarak son tüketim tarihleri kontrol edilmektedir. Kontrol edilen tarihlerin geçmesi ya da yaklaşması durumunda o ürünlerin alınmaması gerekmektedir. Son tüketim tarihi geçen ürünler, gıda zehirlenmesi gibi ciddi sağlık sorunlarının yaşanmasına neden olabilmektedir.

Bazı ürünlerin ise, son kullanma tarihleri bulunmamaktadır. Bu ürünler, mutfaklarda her daim yer alan ve genellikle stoklanan ürünlerdir. Ancak, son kullanma tarihleri kadar ürünlerin hangi koşullarda muhafaza edildiği de oldukça önemlidir. Bu nedenle, son tüketim tarihi gibi sorunları olmayan gıda ürünlerinin de düzgün ve doğru şekilde muhafaza edildiğinden emin olunması gerekmektedir.

PİRİNÇ BESİN DEĞERİNİ KAYBETMEZ

pirinc.jpg

Otuz yıl gibi uzun bir kullanım ömrüne sahip olan pirinçler, 4,5 derecede ya da düşük sıcaklıklarda muhafaza edilmelidir. Aksi halde, söz konusu kullanım ömrü geçerli olmayacaktır. Pirinçlerin muhafaza edilmesi için sağlıklı olan cam kavanozlar kullanılmalıdır. Bu koşullarda saklanan pirinçler aroma ve besin değerini kaybetmemektedir.

SOYA SOSU 3 YIL SAKLANABİLİR

soya-sosu.jpg

Uzun bir kullanım ömrüne sahip olan soya sosu, açılmış olsa dahi uygun koşullarda muhafaza edildiğinde üç yıl boyunca tüketilebilir. Bu koşullarda dikkat edilmesi gerekenler soya sosunun türü, işlenme şekli, kalitesi ve depolama sıcaklığıdır.

SONSUZA DEK BAL MUHAFAZASI

Bal, bakteri üremesi için son derece zor bir kimyasal bileşene sahiptir. İçinde bal bulunan mühürlü kavanozlar ile satın alınan bal, hava ve su ile temas etmeyeceği için bozulamayacaktır. Tuz ve şeker gibi ürünlerde, doğru muhafaza koşullarında saklanması ile uzun yıllar rahatlıkla kullanım sağlanabilinecek ürünler arasında yer almaktadır.