Bülent Uygun TFF’de istediği görevi açıkladı: “Başkanlığa değil, yönetime talibim”
A Milli Futbol Takımı’nın Uluslar Ligi performansını değerlendiren teknik direktör Bülent Uygun, Türkiye Futbol Federasyonu için dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
A Milli Futbol Takımı’nın Uluslar Ligi performansını değerlendiren teknik direktör Bülent Uygun, Türkiye Futbol Federasyonu için dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Mevcut yönetimin görevi bırakması gerektiğini savunan Uygun, TFF Başkanlığına değil federasyon yönetiminde görev almaya talip olduğunu açıkladı. Uygun, başkanlık ve yönetim için düşündüğü isimleri de tek tek sıraladı.
TFF yönetimine talip olduğunu açıkladı
Teknik direktör Bülent Uygun, A Milli Futbol Takımı’nın Uluslar Ligi performansını değerlendirirken Türk futbolunun yönetim yapısına ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı.
Türkiye Futbol Federasyonu’nda mevcut yönetimin görevi bırakması gerektiğini savunan Uygun, Türk futbolunda kişilere göre şekillenen bir yapı yerine kurallara dayalı bir sistem kurulması gerektiğini söyledi.
Uygun, federasyonda makam sahibi olmak için değil, Türk futboluna kalıcı bir sistem kazandırmak amacıyla görev almak istediğini belirtti.
“Başkanlığa değil, yönetime talibim”
Bülent Uygun, TFF’de üstlenmek istediği görevi şu sözlerle açıkladı:
“Türk futbolunda kişilere bağlı bir sistem değil, tamamen kurallara bağlı bir sistemle yepyeni bir düzene. Liyakatin içerisinde olduğu ve kendisinin alanlarında uzman ekipler kurmaya. Yaş gruplarına özel antrenmanlar ve birimler yapmak adına Türk futbolunda makam sahibi olmak için değil, kalıcı sistem kazandırmak adına ben, Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığına değil, yönetiminde olmaya talibim.”
Uygun böylece TFF Başkanlığı için aday olmadığını, ancak oluşturulacak yönetim kadrosunda görev almak istediğini dile getirdi.
Türk futbolunda sistem değişikliği istedi
Uygun’un açıklamalarında öne çıkan başlıklardan biri de Türk futbolundaki yapılanmanın değiştirilmesi oldu.
Deneyimli teknik adam, kişilere bağlı bir sistem yerine kuralların esas alındığı yeni bir düzen kurulması gerektiğini savundu.
Alanlarında uzman ekiplerin görevlendirilmesini isteyen Uygun, farklı yaş gruplarına yönelik özel antrenman sistemleri ve birimlerin oluşturulması gerektiğini de ifade etti.
Başkanlık için üç ismi gündeme getirdi
Bülent Uygun, TFF Başkanlığı için düşündüğü isimleri de açıkladı.
Uygun, Cemil Kazancı, Servet Yardımcı ve Ahmet Nur Çebi isimlerini gündeme getirerek başkanlık için güçlü adayların bulunduğunu söyledi.
Uygun, “Federasyon başkanı kim olmalı? Cemil Kazancı gibi bu ülkenin çok sevilen insanı olabilir. Servet Yardımcı gibi üstadlar olabilir. Ahmet Nur Çebi başkanın adını duyuyorum… Başkanlık için güçlü isimler var.” ifadelerini kullandı.
Eski futbolcuların yönetime girmesini istedi
Bülent Uygun, kurulacak TFF yönetiminde Türk futboluna uzun yıllar hizmet etmiş eski futbolcuların da yer alması gerektiğini savundu.
Bu kapsamda Rüştü Reçber, Bülent Korkmaz, Tugay Kerimoğlu, Ümit Özat, Gökdeniz Karadeniz ve Tümer Metin gibi isimleri sıraladı.
Uygun, “Rüştü Reçber, Bülent Korkmaz, Tugay Kerimoğlu, Ümit Özat, Gökdeniz Karadeniz, Tümer Metin olmalı bu yönetimlerde. Fark etmez, Türk futboluna hizmet etmiş 2-3 tane futbolcumuz bu yönetimlerde olmalı.” dedi.
Bülent Uygun böylece TFF’de görev almak istediğini ilk kez açık şekilde dile getirirken, federasyonun yönetim yapısında eski futbolculara da daha fazla yer verilmesi gerektiğini savundu.