Bursa’da 4-1 sonrası tribünler ayağa kalktı: Montella ve TFF’ye istifa çağrısı

Bursa’da 4-1 sonrası tribünler ayağa kalktı: Montella ve TFF’ye istifa çağrısı

A Milli Futbol Takımı’nın İtalya’ya 4-1 mağlup olduğu karşılaşmada Bursa tribünlerinden yükselen protestolar dikkat çekti.

A Milli Futbol Takımı’nın İtalya’ya 4-1 mağlup olduğu karşılaşmada Bursa tribünlerinden yükselen protestolar dikkat çekti. İlk yarıda skorun 3-0’a gelmesiyle önce Vincenzo Montella’yı, ardından TFF yönetimi ve Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nu hedef alan sloganlar atılırken, Hacıosmanoğlu’nun devre tamamlanmadan stadyumdan ayrıldığı belirtildi.

İtalya’nın golleri sonrası tansiyon yükseldi

A Milli Futbol Takımı’nın İtalya ile Bursa’da karşı karşıya geldiği mücadelede ilk yarı ay-yıldızlılar açısından oldukça zor geçti. İtalya’nın peş peşe bulduğu goller tribünlerdeki atmosferi de değiştirdi.

Konuk ekibin ikinci golünün ardından Milli Takım’ın ortaya koyduğu futbola yönelik tepkiler yükselmeye başladı. İtalya’nın farkı üçe çıkarmasıyla protestolar daha geniş bir alana yayıldı.

İlk 45 dakika tamamlanmadan tribünlerden hem teknik heyete hem de Türkiye Futbol Federasyonu yönetimine yönelik sloganlar duyuldu.

Bursa’daki taraftarların tepkilerinin ilk adresi A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella oldu.

Montella’ya istifa çağrısı

İtalya karşısındaki futbol ve skorun ardından tribünlerde Vincenzo Montella’ya yönelik protestolar başladı.

Milli Takım’ın performansından memnun olmayan taraftarlar, İtalyan teknik adamı istifaya çağıran sloganlar attı. İtalya’nın skor üstünlüğünü artırmasıyla birlikte tepkilerin şiddeti de yükseldi.

Protestolar yalnızca Montella ile sınırlı kalmadı. Kısa süre içerisinde tribünlerin hedefinde Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi de yer aldı.

Taraftarlar bu kez doğrudan TFF ve federasyon başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na yönelik sloganlar atmaya başladı.

“TFF istifa, İbrahim dışarı”

Bursa tribünlerinde binlerce taraftarın katıldığı protestolarda “TFF istifa” sloganı yükseldi.

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da protestoların doğrudan hedefindeki isimlerden biri oldu. Tribünlerden “İbrahim dışarı” tezahüratları yapıldı.

Hacıosmanoğlu’na yönelik protestolar sırasında farklı bir slogan daha duyuldu. Taraftarlar, “Villa versene, villa versene, Hacıosmanoğlu villa versene” şeklinde tezahürat yaptı.

Böylece ilk yarıda başlayan protestolar, teknik direktör Montella’dan federasyon yönetimine ve TFF Başkanı Hacıosmanoğlu’na kadar uzandı.

Hacıosmanoğlu ilk yarıyı tamamlamadı

Tribünlerden kendisine yönelik sloganların yükselmesinin ardından İbrahim Hacıosmanoğlu’nun karşılaşmanın ilk yarısının bitmesini beklemeden stadyumdan ayrıldığı belirtildi.

Hacıosmanoğlu’nun stattan ayrıldığı sırada Türkiye, İtalya karşısında 3-0 gerideydi. İlk yarı da konuk ekibin üç farklı üstünlüğüyle tamamlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında A Milli Takım farkı azaltmak için sahaya çıktı. Ay-yıldızlıların aradığı gol Barış Alper Yılmaz’dan geldi.

Barış Alper’in golüyle skor 3-1’e gelirken Türkiye’nin geri dönüş çabası sonuç vermedi.

Türkiye sahadan 4-1 mağlup ayrıldı

İkinci yarının başında farkı ikiye indiren A Milli Takım, İtalya’nın bir kez daha fileleri havalandırmasına engel olamadı.

Konuk ekip dördüncü golü de bularak karşılaşmadaki üç farklı üstünlüğünü yeniden yakaladı. Kalan bölümde başka gol olmayınca Türkiye sahadan 4-1’lik mağlubiyetle ayrıldı.

Bursa’daki mücadelede skor kadar tribünlerde yaşananlar da öne çıktı. İlk yarıda başlayan tepkiler önce teknik direktör Vincenzo Montella’ya, ardından TFF yönetimine yöneldi.

İbrahim Hacıosmanoğlu’nun protestolar sürerken ilk yarının tamamlanmasını beklemeden stadyumdan ayrıldığı belirtildi.