Büyük aşkınız bu 5 sebepten yıkılabilir! “Ayrılıkta sevdaya dahilmiş” dedirten o haller!

Büyük aşkınız bu 5 sebepten yıkılabilir! “Ayrılıkta sevdaya dahilmiş” dedirten o haller!

Klişe gibi gelen ayrılık ve aşkın birlikte beslendiğini en iyi anlatan “Ayrılıkta sevdaya dahil” sözü büyük aşklarla yola başlayan ve bir yerde tökezleyen ilişkileri sembolize ediyor. Çok sevmek ayrılmaya engel değil.

Büyük bir tutkuyla dahi başlayan ilişkilerin belli bir noktada kopmasına sebep olabilecek bazı kritik hatalar bulunuyor. İnsanın büyük anlam bağı bulduğu ilişkilerde dahi kopuşa sebep olabilecek o kritik hatalar bilindiğinde ilişki sınırlarını aşmadan anında önlem alınabilir.

Aşkın tek başına yeterli olmadığı durumlarda büyük aşklar da ayrılığa düşebiliyor. Severek ayrılmak deyimini en iyi ifade eden bu hal bazı durumlarda ne yapılırsa yapılsın büyük sonu hazırlayabiliyor.

Tutkulu aşkları sonlandırabilecek işte o büyük 5 sebep!

1. HEDEFLERDE UYUŞAMAMA

İlişki içerisinde olan partnerlerin birbirine aşık olması orada sağlıklı bir ilişki olduğu anlamına gelmez. İnsan ciddi sebepler olmadan da birine bağlanabilir. Bu duygusal yükselişte aşk dahi kurtarıcı olmayabilir. Ortak hedeflere sahip olunmayan farklı hayat görüşlerine sahip olan kişiler eninde sonunda o yıkıcı sona ulaşacaktır.

2. TEKRAR EDEN SARPA SARAN SORUNLAR

buyuk-askiniz-bu-5-sebepten-yikilabilir-ayrilikta-sevdaya-dahilmis-dedirten-o-haller.png

İlişki içerisinde küçük tartışmalar ve dargınlıklar doğal gelebiliyor fakat bu durum gittikçe çoğalıyor ve yaşantıda probleme dönüşüyorsa ayrılık çanları çalabilir. Çiftlerin aynı sorunu sürekli olarak gündeme getirmesi ve çözememesi ilişkiyi çıkmaza sürüklüyor. Her an yeniden ortaya çıkan ve çözülemeyen sorunlar ayrılık sebebi olabiliyor.

3.İLİŞKİ BAĞININ ZAYIFLAMASI

Her ne olursa olsun ilişkinin sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için iki tarafında duygu beslemesi gerekir. Fakat burada en önemli şey kurulan bağdır. Aradaki bağın zamanla kaybolması, hayal kırıklıkları ve mutsuzluk hissini beraberinde getirir. Büyük bir aşk sürekli yalnızlık ve mutsuzluk duygularıyla beslendikçe o ilişkinin bitişi kaçınılmaz hale gelir.

4.TOKSİK BİR İLİŞKİYE DÖNÜŞMESİ

Karşı tarafa büyük bir saygı ya da sevgi duyuyor olabilirsiniz. Fakat bu bazen beklediğinizi alabileceğiniz anlamına gelmeyebilir. Fiziksel ya da duygusal olarak partneriniz size zarar vermeye başlayabilir. Manipüle etmek isteyebilir. Bu durum ilişkinin toksik bir hal aldığını gösterir.

5.KENDİNİ KEŞFETME DÜRTÜSÜ

İnsanın anlam arayışında sürekli keşif arzusu ile yaşama bağlı olması doğal bir durumdur. Fakat bu durum her yaşta ortaya çıkmaz. Aniden gelen keşif arzusuna ayak uyduramayan diğer partner ilişkinin bitişine sebep olabilir. Sizi desteklemeyen, yanınızda olmayan biri ile keşfetme arzunuz çatıştığı anda aşılamayan problemli bir döneme giriş yapılır.