Çalışmayan kadınlara ev hanımlarına aylık 7.050 TL maaş! Başvuru yapana devlet İŞKUR üzerinden ödeyecek

Çalışmayan kadınlara ev hanımlarına aylık 7.050 TL maaş! Başvuru yapana devlet İŞKUR üzerinden ödeyecek

Devletin sosyal destek ödemeleri ve para yardımları tüm hızı ile devam ederken bu yardımlardan biri de çalışmayan kadınlara ve ev hanımlarına yönelik açıklandı.

Çalışmayan kadınlara ev hanımlarına aylık 7.050 TL maaş! Başvuru yapana devlet İŞKUR üzerinden ödeyecek... Devletin kadınlara yönelik yeni sosyal yardımları tüm hızı ile devam ederken bunlardan biri de İŞKUR üzerinden ödenen destek olarak öne çıktı.

Kadınların kendi ekonomik özgürlüklerini kazanması adına pek çok destek paketini devreye alan devlet çalışmayan kadınlara ve ev hanımlarına yönelik İŞKUR üzerinden meslek edindirme kurslarının başvurularını almaya başladı. Açılan kurslara katılan kişilere devlet günlük cep harçlığı adı altında destek ödemesi yaparken aynı zamanda meslek ve iş sahibi olmanın da yolunu açıyor.

İŞKUR MESLEK EDİNDİRME KURSLARI ŞUBAT 2023! KADINLARA CEP HARÇLIĞI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Devlet bir yandan sosyal yardım ödemeleri yaparak gelir grubu düşük olan ve ekonomik olarak dezavantajlı olan kişilerin yanında olmaya devam ederken bir yandan da mesleki edindirme kursları ile onların meslek sahibi olmalarını teşvik etmeye çalışıyor. Bu kapsamda İŞKUR meslek edindirme kursları başvuruları da tüm hızı ile sürüyor.

cep-harcligi.jpg

Düzenlenen kurslar hakkında yapılan açıklamada "İŞKUR’a kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim kazanmalarını sağlamak ve istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla işbaşı eğitim programı düzenlenmektedir" ifadeleri kullanılırken kurslara katılım için Şubat 2023 başvuru ekranı açıldı.

Düzenlenen kurslara katılan kişilere; İş arayan statüsündeki katılımcılara günlük 211,55 TL, öğrencilere 158,66 TL, işsizlik ödeneği alanlara günlük 105,78 TL, Geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 232,71 TL cep harçlığı ödenmektedir. Bu kapsamda kadınlar programa katılmaları durumunda aylık 7 bin liraya varan tutarda ödeme alma imkanı elde edecekler. Kurs programı için başvurular İŞKUR resmi internet sitesi ve il / ilçelerde yer alan İŞKUR şube müdürlükleri üzerinden yapılabilecek. Kurslara başvurusu kabul edilen kadınlar hem kurs programı boyunca günlük cep harçlığı alacak hem de kurs programını başarı ile bitirmeleri durumunda sertifika alarak meslek sahibi olacaklar.