Canan Kaftancıoğlu’na şok: 'Zorla getirme' kararı

Canan Kaftancıoğlu’na şok: 'Zorla getirme' kararı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında yargılandığı bir mahkemece "zorla getirme" kararı çıktığı öğrenildi. Bu arada Yargıtay, Kaftancıoğlu ile ilgili verilen toplamda 9 yıl 8 ay 20 günlük cezayı onamıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un evinin CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş tarafından fotoğraflanmasıyla ilgili azmettirdiği gerekçesiyle sanık olarak yargılandığı davada duruşmalara gitmediği için zorla getirme/yakalama kararı çıktığı öğrenildi. Bilindiği gibi Yargıtay, Kaftancıoğlu'nun 9 yılı aşan ceza aldığı yerel mahkeme kararını onamış ancak bu onamadan sonra cezanın infazı konusunda bir adım atılmadığı öğrenilmişti.

Hatırlanacağı üzere; Kaftancıoğlu hakkında, İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi ‘silahlı terör örgütü propagandası yapmak’, ‘kamu görevlisine alenen hakaret etmek’, ‘Cumhurbaşkanına alenen hakaret etmek’, ‘Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak’, ‘Halkı din ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ suçlarından toplamda 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası kararı vermişti.

Kaftancıoğlu'nun aldığı bu cezalar Yargıtay tarafından da onamıştı. Onama kararına rağmen uzun süredir Kaftancıoğlu hakkında cezaların infazı ile ligili sürecin başlamaması tartışmalara sebep olmştu.