Çavuşoğlu fırçaladı! Alman bakan teselliyi CHP’de buldu

Çavuşoğlu fırçaladı! Alman bakan teselliyi CHP’de buldu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan fırça yiyen Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, soluğu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nda aldı. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin Alman vekillerin İncirlik Üssü'nü ziyaret etmek isteyen vekillere karşı aldığı amb

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel ile CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Görüşmede Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz’da hazır bulundu. Yılmaz görüşmeden sonra resmi açıklamayı yaparken, özel sohbetinde ise Almanya Dışişleri Bakanı Fabriel'in Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile görüşmesini, "darmadağın olmuştu" sözleriyle anlattı. Yakın çevresine değerlendirme yapan Yılmaz'ın  Alman Bakan'ın Türkiye'ye büyük umutlarla geldiğini söylerken, "Alman Bakan, Çavuşoğlu'nun ardından bize geldi. Ancak çok yorgundu. Belli ki istediğini alamamıştı. Adeta çökmüştü" ifadesini kullandığı bildirildi.

DERDİ, İKİ ALMAN VATANDAŞI "GAZETECİ"

Öte yandan Yılmaz görüşmede Alman Bakan'ın  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile  Almanya Başbakanı Merkel'in görüşmesinde de gündeme gelen tutuklu iki Türk kökenli Alman vatandaşı Deniz Yücel ile Meşale Tolu'nun durumunu ile yakından ilgilendiklerini söyledi. Yılmaz, Alman Bakan'ın bu iki ismin salıverilmesi konusunda kendilerinden destek istediklerini anlattı.

HEYET DEĞİŞSİN

Bu arada Yılmaz, görüşmede CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Alman Bakan'a İncirlik Üssü'ne gelecek Alman milletvekillerine Türkiye'nin  ambargosunun sürdüğünü ara formül olarak heyetin değiştirilmesi önerisi yaptığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun önerisini dinleyen Alman Bakan'ın heyetin değiştirilmesinin Almanya Başbakanı Merkel'i  zor durumda bırakacağını söylediği, ancak yine de  masaya son çare olarak sürebileceğini söylediği kaydedildi.

AVAZTURK/Kürşat Türkdoğan