Çayların vazgeçilmez lezzeti! Kolay su böreğinin pratik tarifi!

Çayların vazgeçilmez lezzeti! Kolay su böreğinin pratik tarifi!

Su böreği herkes tarafından oldukça sevilmektedir. İster kahvaltıda ister gün içerisinde çay ile birlikte tüketilebilen su böreği, bu tarif ile kısa bir sürede hazır hale gelecek.

Su böreğinin lezzeti herkes tarafından sevilmektedir. Sabah kahvaltılarda tercih edilebilen su böreği, özellikle beş çaylarının vaz geçilmez lezzetleri arasında yer almaktadır. Evlere gelen misafirlere ikram edilmek için mutlaka mutfaklarda pişirilen su böreği, oldukça uzun sürelerde hazırlanabilmektedir.

Lezzetli olduğu kadar zahmetli bir hazırlama sürecine de sahip olan su böreği için birçok kişi, kolay su böreği tarifi aramaları yapmaktadır. Tavada hazırlanan bu tarif ile oldukça kısa bir sürede su böreği pişirilmektedir. Aniden gelen misafirler için hemen hazırlanabilecek kolay su böreği ile misafirler en iyi şekilde ağırlanabilir. Sabah kahvaltılarında bu eşsiz lezzet sofralara taşınabilir.

ON BEŞ DAKİKADA HAZIRLAYIN

tavada-yalanci-su-boregi-tarifi.webp

Kolay su böreği tarifi ile on beş dakika gibi kısa bir sürede hazırlıklar tamamlanabilir. Kolay su böreği için gerekli olan malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;

  • 3 adet yufka
  • 1 kase peynir

Sosu için:

  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt

Pişirmek için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

KISA SÜREDE SOFRALARDA

Kolay su böreği yapmak için ilk olarak sos malzemeleri bir kap içerisine alınır ve çırpılır. Tereyağı ile su böreğinin pişirileceği tava yağlanır ve ilk yufka tavaya yerleştirilir. Tavaya koyulan yufkanın kenarlarının dışarıya doğru sarkmasına dikkat edilmelidir. Kalan yufkalar altı eşit parçaya bölünür ve hazırlanan sosa bulanır. Yufkalar tavaya yerleştirilir ve aralarına peynir eklenir. Kenarları taşan yufka, karışımın üzerine kapatılır ve kalan sos tüm yufkaların üzerine dökülür. Tavanın kapağı kapatılarak su böreği pişirilmeye başlanır. Kontrollü bir şekilde hem alt hem de üst kısmı çevrilerek pişirilen su böreği, kızarmasının ardından sıcak olarak servis edilebilir.