Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İlk Evim Arsa projesi kura çekimlerinin başlayacağı tarihi açıkladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İlk Evim Arsa projesi kura çekimlerinin başlayacağı tarihi açıkladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile birlikte müjdeli haberi verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İlk Evim Arsa projesi kura çekimlerinin başlayacağı tarihi açıkladı - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile birlikte müjdeli haberi verdi. TOKİ 81 il 250 bin sosyal konut projesinde ki kura çekimleri sonrasında gözler İlk Evim Arsa projesine çevrilirken Bakan Kurum tarafından yapılan açıklama ile birlikte kura çekim tarihleri de kesinleşmiş oldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada İlk Evim projesinde 85 gün içerisinde 71 ilde 182 bin 599 ev sahibini belirlediklerini ve sırada arsaların olduğunu açıkladı. Alt yapısı hazırlanan 1 milyon arsalarında kura çekimlerini yarın itibariyle çekmeye başlayacaklarını ifade etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada İlk Evim Arsa projesinde kura çekimlerine yarın itibariyle başlanacağını açıkladı. İşte Bakan Murat Kurum'un açıklamaları..

screenshot-6.jpg

Bakan Murat Kurum, "İlk Evim projemizle 85 günde 71 ilimizde 182 bin 599 yuvamızın sahibini belirledik. Şimdi sırada arsalarımız var. Alt yapısı hazır 1 milyon arsamızın kuralarını çekmeye yarın başlıyoruz. Hayırlı olsun" açıklamalarında bulundu.

18999 HİSSE VE PARSEL KURA ÇEKİMİ İLK ETAP TAKVİMİ

Yapılan açıklamada;

1 Şubat 2023 tarihi itibariyle; Bitlis, Bilecik, Kırıkkale, Bayburt ve Yozgat

2 Şubat 2023 tarihi itibariyle; Burdur, Siirt, Kastamonu, Muş ve Osmaniye.

3 Şubat 2023 tarihi itibariyle; Mardin, Niğde

6 Şubat 2023 tarihi itibariyle: Ankara'da kuraların çekileceği açıklandı.

Kuraların NOTER huzurunda çekileceği ve canlı olarak da yayınlanacağı ifade edildi.