CHP Kurultay Şaibe Davasında Şok İddia!

CHP Kurultay Şaibe Davasında Şok İddia!

CHP'nin 'şaibeli kurultay' tartışmaları mahkemede devam ederken, gazeteci Nevşin Mengü'den sarsıcı bir iddia geldi. Mengü, savcılığın "Gel ifade ver, şaibe yok de, dosyayı kapatalım" mesajına rağmen Kemal Kılıçdaroğlu'nun ifadeye gitmediğini öne sürdü...

SON DAKİKA: CHP Kurultay Şaibe Davasında Şok İddia! Nevşin Mengü: Savcı "Gel Şaibe Yok De, Dosyayı Kapatırız" Dedi Ama Kılıçdaroğlu İfadeye Gitmedi!

Türkiye siyasetinin gündemini uzun süredir meşgul eden CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'ndaki 'şaibe' tartışmaları ve bu konudaki yasal süreç devam ederken, davanın bugünkü duruşması sonrası dikkat çekici bir iddia ortaya atıldı. Gazeteci Nevşin Mengü, Ankara'daki kaynaklarından aldığını belirttiği bilgilerle, eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu hakkında oldukça kritik bir iddiayı gündeme taşıdı.

'Şaibeli Kurultay' Tartışmaları Mahkemede: Duruşma Ertelendi

Hatırlanacağı üzere, Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel liderliğindeki değişim hareketinin ardından gerçekleşen CHP'nin 4-5 Kasım 2023 tarihlerindeki kurultayında, 13 yıllık Kemal Kılıçdaroğlu dönemi sona ermiş ve partinin yeni Genel Başkanı Özgür Özel olmuştu. Ancak kurultay sonrasında, delegelere para dağıtıldığı yönündeki iddialar gündemden düşmemiş ve bu iddialar 'şaibeli kurultay' tartışmalarını beraberinde getirmişti.

Bu tartışmalar üzerine, eski Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve bazı delegeler, kurultayın iptali talebiyle ayrı ayrı mahkemelerde dava açmıştı. Olağanüstü kurultay iptali talebiyle açılan bu davalardan biri, 41. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülüyordu. Davanın ikinci duruşması bugün (kaynakta belirtilen tarih olan 26.05.2025 itibarıyla) görüldü. Mahkeme, duruşmayı 30 Haziran tarihine erteledi.

Nevşin Mengü'den Sarsıcı İddia: Kılıçdaroğlu 'Şaibe Yok' Demedi mi?

Davanın ertelenmesinin hemen ardından, gazeteci Nevşin Mengü Youtube üzerinden yaptığı yayında, Ankara'daki güvenilir kaynaklarından edindiğini belirttiği bilgileri paylaştı. Mengü'nün iddiasına göre, Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay için "Kurultayda şaibe yoktur" ifadesini vermedi.

Mengü, bu durumun, "Kemal Bey mağdur sıfatıyla ifade vermek istemiyor, partiyi korumak için" şeklinde yorumlandığını ancak kendisinin anladığı durumun "tam tersi" olduğunu belirtti.

Savcıdan Mesaj İddiası: "Gel Şaibe Yok De, Dosyayı Kapatırız"

Nevşin Mengü, iddiasının detaylarını açıklarken, Ankara'daki çok güvenilir kaynaklarından aldığını vurguladığı bilgiyi aktardı. Mengü'ye göre, savcı tarafından Kemal Kılıçdaroğlu'na özel bir mesaj iletilmişti. Bu mesajın içeriği oldukça dikkat çekiciydi:

Savcı, iddiaya göre, Kemal Kılıçdaroğlu'na şunu söylemişti: "Kemal Bey gelir burada ifade ver derse ki ya olur mu öyle şey canım. CHP'de bir yolsuzluk olabilir mi? Hele hele ben o zaman genel başkandım. Kendi düzenlediğim kurultayda yoktur öyle bir şey. Ben böyle bir şeyi asla kabul etmiyorum, olmamıştır böyle bir şey ben görmedim, şahit olmadım derse bu dosyayı kapatırız".

Mengü'nün iddiasına göre, savcılıktan böylesine net bir "haberin yollanmasına" rağmen, Kemal Kılıçdaroğlu ifade vermeye gitmedi.

Mengü Kaynağından Emin, Kılıçdaroğlu'na Çağrı Yaptı

Nevşin Mengü, aktardığı bu bilginin kaynağına güvendiğini özellikle belirtti. Hatta iddiasının doğru çıkmamasını daha çok isteyeceğini ifade eden Mengü, Kemal Kılıçdaroğlu'na kamuoyu önünde kendisini yalanlamak yerine çıkıp "ben kayyum gibi atanmam, kurultay dosyası kapanmıştır" demesini önerdi. (Buradaki "kayyum gibi atanmam" ifadesi kaynakta geçmektedir.)

Kılıçdaroğlu Daha Önce Ne Demişti?

Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir canlı yayında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendi kaybettiği son kurultay için kullandığı "şaibeli" ifadesiyle ilgili konuşmuştu. Kılıçdaroğlu, bu konuda CHP yönetiminin bir açıklama yapması gerektiğini belirtmişti. Açıklama yapılmaması durumunda ise "Yapmıyorsanız, sükut ikrardan gelir o zaman başka bir şey var demektir burada" ifadelerini kullanmıştı. Bu önceki açıklaması, şimdi Nevşin Mengü'nün ortaya attığı iddia ile birlikte daha farklı bir anlam kazanıyor.

Nevşin Mengü'nün, savcılığın sunduğu iddia edilen "dosyayı kapatma" fırsatına rağmen Kemal Kılıçdaroğlu'nun ifadeye gitmediği yönündeki bu çarpıcı iddiası, CHP'deki 'şaibeli kurultay' tartışmalarına yeni bir boyut kazandırmış durumda. Dava 30 Haziran'a ertelenirken, gözler Kılıçdaroğlu'ndan gelecek olası bir açıklamada. Bu iddia doğru mu? Kılıçdaroğlu neden ifadeye gitmedi? Kamuoyu ve parti tabanı bu soruların cevabını merakla bekliyor.