CHP'de bildiri krizi!

CHP'de bildiri krizi!

CHP PM'de bildiri krizi çıktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun referandum ile ilgili bildiri yayınlanmasına iki isim karşı çıktı. İtiraz nedeniyle PM bildirisi yerine açıklama yayınlandı.

CİHANER VE SARIBAL

Edinilen bilgilere göre CHP Parti Meclisi toplantısında anayasa değişikliği ve referandum süreci tartışmaya açıldı.

CHP bir yandan mahkeme mahkeme dolaşarak seçimlerin iptalini sağlamaya çalışırken diğer yandan da toplantı sonucunda kamuoyuna bildiri yayınlamayı görüştü. Anayasaa uyum yasaları ile ilgili bildirimi kaleme almaya hazırlanan Kemal kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner ile Bursa Milletvekili OrhanSarıbal7ın direnişi ile karşılaştı.

HAYIR VERDİK NE UYUMU

Bildiriye imza koymayı reddeden iki isim de uyum yasalarının görüşmelerine girilmemesi ve boykot çağrısı yaptı.

Referanduma karşı hayır kampanyası yürüttüklerini söyleyen Cihaner ve Sarıbal bu nedenle de TBMM Genel kurul çalışmalarının proğtesto edilmesi önresi yaptı. Ancak Kılıçdaroğlu, bu isteğe karşı çıktı. Bunun üzerine iki isim de söz konusu bildiriye imza koymayacaklarını söyledi. Toplantı sonunda bildiri yayınlanmasından vazgeçilerek açıklama ile yetinildi.

HDP'YE YEŞİL IŞIK

Öte yandan toplantıdra söz alan bazı PM üyeleri HDP ile yakınlaşma önerisini dile getirdi. SHP'nin 1991 yılında hazırladığı Kürt raporunu örnek veren üyeler, bunun güncellenmesi önerisi yaparlarken aynı zamanda yeni bir çözüm raporu hazırlanmasının Kürt seçmen ve HDP ile yakınlaşma sağlayacağını savundu.

AVAZTÜRK/Ali Çavuş