Çin ile ABD arasında kılıçlar çekildi! Çatışma için son uyarı yapıldı! Dünyada neler oluyor?

Çin ile ABD arasında kılıçlar çekildi! Çatışma için son uyarı yapıldı! Dünyada neler oluyor?

Çin'den son dakika ABD'ye rest bir çıkış geldi. Rusya-Ukrayna Savaşı özelinde açıklamalar, ABD bağlatılı bir savaşa sebebiyet verebileceği bildirildi.

Dünya politikalarında gerilim sürüyor. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Çin arasında yaşanan Rusya ve Ukrayna yardımlarına ilişkin gerilim devam ederken Çin'den önemli bir adım geldi.

cin-abd-rekabetinde-1976dan-beri-bir-ilk-yasanacak-h1653053655-471109.png

Çin ile ABD arasında kılıçlar çekildi! Çatışma için son uyarı yapıldı! Dünyada neler oluyor?- Çin Dışişleri Bakanı Qin, ABD'nin Ukrayna'ya olan yardımlarına ilişkin açıklamalarını sürdürürken Rusya ile olan ilişkilerini de pekiştirdiklerini belirtti. Qin, 'ABD frene basmaz ve yanlış yolda hızını azaltmaz ise hiçbir korkuluk raydan çıkmayı engelleyemez ve çatışma kaçınılmaz olur.' diyerek adeta bir çatışma ve savaş mesajı verdi.

Çin ve Rusya arasındaki dostluk özelinde açıklamalar yapan Qin, 'Küresel dış ilişkiler için örnek oluşturduğunu' belirterek, 'Çin ve Rusya, birlikte çalışırken dünyanın itici güçleri olacak. Dünya ne kadar istikrarsız olursa, Çin ve Rusya'nın ilişkilerini sürekli olarak ilerletmesi daha zorunlu hale gelir' ifadelerini kullandı.