Cumhurbaşkanı Erdoğan bizzat kendisi açıkladı! Merkez Bankası'nın kasasında ne kadar para var?

Cumhurbaşkanı Erdoğan bizzat kendisi açıkladı! Merkez Bankası'nın kasasında ne kadar para var?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası TCMB rezervi sık sık tartışma konusu olurken Merkez Bankası'nın toplam rezervi konusunda son rakamı Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bizzat kendisi açıkladı! Merkez Bankası'nın kasasında ne kadar para var? Son dönemde sık sık muhalefet tarafından yapılan açıklamalar ile gündeme gelen ve tartışmalara konu olan Merkez Bankası toplam rezervi hakkında yeni açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı.

Restorasyon çalışmaları tamamlanan Aydos Kalesi'nin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan seçimlere atıfta bulunarak destek istedi. Muhalefeti sert bir şekilde eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'de ekonomi Bakanı olarak görev yapan ve sonra ayrılarak DEVA Partisi'ni kuran Ali Babacan'ı da eleştirdi.

MERKEZ BANKASI KASASINDA TOPLAM NE KADAR PARA VAR?

Ali Babacan'ın "Bu dosyayı görünce Avrupa'da bize aferin diyecekler" sözlerini kullanarak açıklama yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Ali Babacan'ın bu sözlerini eleştirerek "Ben Davos'a gideceğim. Ne yapacaksın orada? Davos'ta yanımda.

IMF'nin başındaki zatla konuşuyoruz. Adamlarını gönderir taksitlerini alırsın ama Türkiye'ye talimat veremezsin. 23.5 milyar dolar borcumuz vardı. 2013'te sıfırladık. Bir daha da IMF'yi kapıya sokmadık. CHP otel lobilerinde IMF ile görüşmeye devam etti. O zaman Merkez Bankası'nın rezervi 27.5 milyar dolardı, şimdi 128.5 milyar dolar" diyerek Merkez Bankası'nın toplam rezervini 128,5 milyar dolar olarak açıkladı.