Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem çalışmaları koordine etmek için AFAD Başkanlığı'nda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem çalışmaları koordine etmek için AFAD Başkanlığı'nda

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AFAD Başkanlığı'na gidiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem çalışmaları koordine etmek için AFAD Başkanlığı'nda - Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 10 ilin etkilendiği ve artçı sarsıntıların sürdüğü deprem Türkiye'yi yasa boğdu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depreme ilişkin sosyal medya hesabından şu açıklamaya yer verdi: "Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve ülkemizin pek çok yerinde hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir." Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki depreme ilişkin çalışmaları koordine etmek üzere Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na (AFAD) geçeceği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Depremden etkilenen bölgelere arama kurtarma ekiplerimiz ivedilikle sevk edilmiştir. İçişleri ve Sağlık Bakanlığımız, AFAD, Valiliklerimiz ve diğer tüm kurumlarımız çalışmalarına hızla başlamıştır. Depremden etkilenen bölgelere arama kurtarma ekiplerimiz ivedilikle sevk edilmiştir. İçişleri ve Sağlık Bakanlığımız, AFAD, Valiliklerimiz ve diğer tüm kurumlarımız çalışmalarına hızla başlamıştır. Biz de yaşanan deprem sonrası başlatılan çalışmaları koordine ediyoruz. Yaşadığımız bu felaketi inşallah hep birlikte en kısa sürede ve en az hasarla atlatmayı temenni ediyor, çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi. AFAD Başkanlığı'na gidecek olan Erdoğan'ın açıklamaları bekleniyor.