Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi! Bakanlıktan hanelere 1234 lira destek yardımı geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi! Bakanlıktan hanelere 1234 lira destek yardımı geldi

Türkiye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bakanlıkta ki hanelere 1234 TL destek yardımı yapılacağı müjdesi geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi! Bakanlıktan hanelere 1234 lira destek yardımı geldi - Türkiye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bakanlıkta ki hanelere 1234 TL destek yardımı yapılacağı müjdesi geldi. Daha önce de duyurulan kira yardımına dair sıcak gelişmeler gündemde yer edinirken bu süreçte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından da ailelere kira yardımı ödemeleri gerçekleştirileceği ifade edildi.

Yeni yılın gelmesi ile birlikte kira yardım miktarları bin 234 lira olarak açıklanırken bu süreçte de ailelerin cebini güldürecek olan kira yardımına dair de ödemeler hesaplara aktarılmaya başladı. Ülke genelinde 5543 sayılı İskan Kanunu Kapsamı'nda da ihtiyaç sahibi kiracılara da gerçekleştirilecek olan yardım tutarları bin 234 lira olarak daha önce açıklanırken bu ödemelerinde şehirden şehre göre de farklılık göstereceği belirtildi.

Kasım ayı itibariyle başlayan ödemeler için başvuruların devam edeceği belirtilirken kira yardımı alabilmek için de gerekli şartları taşıyacak olan kişilere nakdi destek yapılacağı belirtildi.

1500 TL KİRA DESTEĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI

Ülke genelinde kira desteği yardımları e-devlet veya Sosyal Yardımlaşma Vakıfları üzerinden gerçekleştirilirken bu süreçte bin 234 lira kira yardımı başvurularının da tamamlanabileceği belirtildi. Vatandaşlar başvuruların kabul edilip edilmediğini de e-devlet ekranı üzerinden kontrol edebilecek iken 15 gün sonrasında ise PTT hesaplarından da çekilebileceği ifade edildi.

Ülke genelinde Türkiye Aile Destek Paketi olarak başlatılan bu yardımlar içerisinde kira yardımının da yer aldığı ifade edilirken haberi olmayan vatandaşların da bu kira destekleri ile birlikte 12 ay boyunca ihtiyaç sahibi ailelere de ödeneceği belirtildi.

HANE GELİRİ ŞARTINA BAKILIYOR

Türkiye'de haneler de kişi başına düşen harcama tutarlarının da asgari ücret ödemelerinin üçte birine denk gelmesi de en önemli şart olarak koşuluyor.

Emekli, dul, yetim aylığından yararlanmayan vatandaşlar

Üstüne kayıtlı rastgele bir gayrimenkulün olmadığı vatandaşlar

Kira yardımı başvurusu adım adım yapma

TC. kimlik numaranız ve şifrenizle e-Devlet’e giriş yapın,

Arama kısmından "Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması" bölümüne gidin,

Bu bölgede uygulamaya git sekmesine gidilerek sonrasında ise başvuru ekranına erişilebilecek.