Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Brüksel'de iki kritik zirve

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Brüksel'de iki kritik zirve

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Komisyonu Başkanı Juncker ve AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ile Belçika'nın başkenti Brüksel'de görüşecek.

AFP'nin haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın haftaya perşembe Avrupa Komisyonu Başkanı Juncker ve AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ile Belçika'nın başkenti Brüksel'de görüşeceği açıklandı.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, 10 Mayıs'ta AB Dış Politika ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, AB Komisyonunun Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

"Muhtemelen NATO Zirvesi bağlamında Brüksel'de Sayın Cumhurbaşkanımızla Sayın (AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude) Juncker ve Sayın (AB Konseyi Başkanı Donald) Tusk arasında bir görüşme düşünülüyor. Bunun gerçekleşmesi halinde arkasından bir zirve planlaması içerisine girmeyi değerlendiriyoruz."

JUNCKER'İN OFİSİNDEN AÇIKLAMA

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker'ın ofisinden yapılan açıklamada ise, "(Avrupa Komisyonu) Başkan Jean-Claude Juncker, (Avrup Birliği Konseyi) Başkanı Donald Tusk'la birlikte, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Brüksel'de görüşecek" denildi.

 

Görüşmenin, NATO zirvesinin yapılacağı 25 Mayıs'ta gerçekleştirilmesi planlanıyor.