Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kış kredisi! Halkbank 0.99 faizle 50.000 TL krediyi 60 ay vadeli verecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kış kredisi! Halkbank 0.99 faizle 50.000 TL krediyi 60 ay vadeli verecek

Devletin destek kredisi paketleri her geçen gün artmaya devam ederken bunlardan biride kış kredisi destek paketi olarak açıklandı. Cumhurbaşkanı onaylı destek kredisi 60 ay vadeli verilecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kış kredisi! Halkbank 0.99 faizle 50.000 TL krediyi 60 ay vadeli verecek - Vatandaşın ekonomik olarak zorlu günler geçirdiği dönemde kamu bankaları bir kere daha devreye girmiş ve çok sayıda destek kredisi paketi devreye alınmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabine toplantısının ardından açıklanan destek kredisi paketleri için Halkbank tarafından başvuru ekranı açıldı. Halkbank kış kredisi paketi ile belirlenen şartları taşıyan kişilere 60 aya kadar vadeli olarak 50 bin liraya kadar limitli ihtiyaç kredisi verileceği ilan edildi.

HALKBANK YALITIM KREDİSİ NEDİR, KİMLERE VERİLİR?

Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile 60 ay vadeli ihtiyaç kredisi verileceği ifade edilmişti. Yalıtım kredisi paketi hakkında açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı'mız Fatih Dönmez ile enerjide dışa bağımlılığı azaltmaya yönelik yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında 'Konutlarda Isı Yalıtımı Kredisi'ni hayata geçiriyoruz. Böylelikle hem enerji verimliliğimizi artıracak hem de sera gazı emisyonunu azaltarak sürdürülebilir çevre politikalarımızı da destekleyeceğiz. Milletimize hayırlı olsun" diyerek kredi paketinin devreye alındığını duyurmuştu.

halkbank-destek-kredisi.jpg

HALKBANK 60 AY VADELİ KREDİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Halk Bankası tarafından yapılan açıklamada "Enerji tüketimini azaltarak enerjinin daha verimli kullanılması sağlamak ve sürdürebilir çevre politikasına destek olmak amacıyla, bina yalıtımı olmayan veya yalıtımını yenilemek isteyen müşterilerimize yönelik oluşturulan ihtiyaç kredisi ürünümüzdür" denilerek kredi paketinde başvuru ekranının açıldığı ifade edilmişti.

Başvuru şartları olarak ise kullanılacak kredinin;

  • Yalıtımlı pencere doğrama sistemleri, kapı ve çatı sistemleri,
  • Dış cephe mantolama ve konutun zemin, duvar ve tavanın ısı, su, ses ve/veya yangın yalıtımı için harcanacak olması,
  • Kredi çekmek isteyen kişilerin Apartman /Site yönetimi bulunan konutlarınız için, apartman/site yönetimi tarafından oy çokluğuyla karar alınması ve Yönetim karar defterinin bankaya ibraz edilmesi olarak sıralandı.

Bu şartları yerine getiren kişiler 60 ay vadeli destek kredisi çekebilecekler.