Darbe raporunda dikkat çeken CHP detayı

Darbe raporunda dikkat çeken CHP detayı

15 Temmuz Darbe Komisyonu Başkanı Reşat Petek, bugün açıkladığı raporda Fetullahçı Terör Örgütü’nün CHP'ye desteği ile ilgili çarpıcı bir belge paylaştı.

TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun raporunu açıklayan Reşat Petek, raporda yer alan CHP detayını açıkladı. FETÖ'nün siyasi partilerle ilişkilerini açıklayan Petek, elindeki belgeyi göstererek " Fetullah Gülen'in CHP'ye 5 bin lira bağışta bulunduğu anlaşılıyor" dedi.

CHP'YE 5 BİN LİRA YARDIM

Petek elindeki belgeyi gösterdikten sonra 'Siyasette FETÖ temizliği' eleştirilerine de cevap vererek; "Neden Darbe Araştırma Komisyonu, siyasi ayağıyla ilgili olarak neden rapor koymadı eleştirileri var. Gerçekten FETÖ ile ilgili yaptığımız tespitlerle sadece bir siyasi partiyle irtibatlı olmadığını tespit etmiş oluyoruz. Dönemsel olarak iktidardaki partilerle siyaseti kullanmayı tercih ettikleri anlaşılmaktadır. Fetullah Gülen 15 Mart 1967 yılında bir partiye CHP'ye bir tahsilat makbuzu var, 5 bin lira bağışta bulunduğu anlaşılıyor. " ifadelerini kullandı.