Demek Akalın’dan sert çıkış! Dolandırıcılara ünlü isimden tepki yağdı!

Demek Akalın’dan sert çıkış! Dolandırıcılara ünlü isimden tepki yağdı!

Kahramanmaraş depremi, on bir ilimizde etkili oldu ve milyonlarca kişi bu depremlerden etkilendi. Ülke olarak yaşanan bu süreçte, fırsatçıların depremzedeleri dolandırmaya devam etmesi ise, herkes tarafından büyük tepkiler alıyor.

7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremlerin ardından binlerce vatandaşımız hayatını yeniden düzene sokabilmek için uğraşamaya çalışıyor. Bu süreçte kişilerin en büyük sorunu olan barınmaya dair çözümler aranıyor. Vatandaşlar aynı zamanda, deprem bölgelerini terk etmek için de bazı çözümler aramaya bulmaya çalışıyor.

Depremden etkilenen vatandaşlar bir şekilde hayatta kalmanın yolunu ararken, bu durumu fırsata çevirmeye çalışan kişiler her alanda depremzedelerin karşısına çıkmaya devam ediyor. Yağmacılığın ardından şimdi de depremzedeleri dolandırmaya çalışan kişiler gündeme geldi. Bu olaylar karşından ünlü isim ise, kendini daha fazla tutamadı ve tepkisini açıkça dile getirdi.

DEMET AKALINDAN DOLANDIRICILARA TEPKİ

640xauto-6.webp

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, sosyal medyada yer alan altı kişilik bir ailenin dolandırıldığına dair haberleri görünce çileden çıktı. Sosyal medyada gördüğü satılık konteyner ev için dolandırıcılar ile iletişime geçen ailenin yaşadıkları karşısında üzülen Demet Akalın, tepkisini sert cümleler ile dile getirdi. Depremin ilk gününden beri depremzedelere yardımcı olmaya çalışan ünlü isim, gördüğü bu haber karşında şaşkına döndü. Demet Akalın bu habere karşı sosyal medya hesabından şu paylaşımı gerçekleştirdi; ‘’Ya Allah belanızı versin! İnsanlar kandırmak ne ya! Bu hırsızların ellerini keseceksin, ellerini!’’

‘UMUDUMUZU NİYE KIRDINIZ’

Dolandırıcıların; ‘’Konteyner evi 60 bin TL yerine 25 bin TL'ye satalım, size de yardımımız dokunsun.’’ diyerek depremzedelerin ellerindeki parayı çaldığına dair bilgiler sosyal medyada defalarca paylaşıldı. Dolandırıcıların hedefi olan ailenin küçük kızı ise; yaşanan olay karşında şu cümleleri kurdu; ‘’Bize niye yaptınız bunu. Başkalarını da dolandırmasınlar. Bizim umudumuz varken umudumuzu niye kırdınız? Söyleyecek başka bir şey bulamıyorum.’’