Demir fiyatları tutulamıyor! İnşaat demiri ton fiyatı 5 günde 350 TL birden zamlandı

Demir fiyatları tutulamıyor! İnşaat demiri ton fiyatı 5 günde 350 TL birden zamlandı

Konut fiyatlarına yine zam çanları çalmasına neden olan demir fiyatları Şubat ayının ikinci zammını aldı. Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere demirin ton fiyatı zamlandı.

Demir fiyatları tutulamıyor! İnşaat demiri ton fiyatı 5 günde 350 TL birden zamlandı - Türkiye'de konut fiyatlarının rekor seviyelere ulaşmasının en önemli nedeni olarak gösterilen inşaat malzemeleri fiyatlarında yaşanan yükseliş 2023 yılında da seyrini sürdürüyor. Bir yandan yükselen enflasyon bir yandan da rekor kıran dolar kurundan destek alan inşaat malzemeleri zamlandıkça zamlanıyor.

Bu malzemelerin başında ise çimento ve demir fiyatları yer alıyor. İnşaat malzemeleri içerisinde fiyatı en çok yükselen ürünlerin başında yer alan demir fiyatları Şubat ayına yeni zamlarla girerken dolar kurunda yaşanan yükseliş nedeni ile ne yazık ki ayın ikinci zammı da gecikmedi. İnşaat demiri ton fiyatı yine zamlandı.

5 ŞUBAT 2023 GÜNCEL İNŞAAT DEMİRİ TON FİYATI! ANKARA, İSTANBUL İZMİR İNŞAAT DEMİRİ TON FİYATI NE KADAR, KAÇ TL?

Dolar kurunda yaşanan yükseliş ve uluslararası piyasalarda yaşanan gelişmelerden en çok etkilenen ürünlerin başında yer alan demir fiyatları bir kere daha yönünü yukarıya çevirdi. En son 27 Ocak 2023 tarihinde yapılan güncelleme ile 1 Şubat 2023 tarihine zamlı giren demir fiyatları 3 Şubat 2023 tarihi itibari ile bir kere daha zamlandı.

insaat-demiri-1-subat.jpginsaat-demiri-5-subat.jpg

Gelen zamların ardından ne yazık ki inşaat demiri ton fiyatı 17 bin TL bandına doğru ilerlerken müteahhitler gelen zamlar nedeni ile inşaatları yavaşlatma kararı aldı. Ankara'da 8'lik inşaat demiri ton fiyatı 16 bin 750 liraya yükselirken İstanbul'da 16 bin 800 TL ve İzmir'de ise 16 bin 250 liradan satılmaya devam ediyor.