Demokrasi Kemal Bey'e bol geldi! Merkez yoklaması geri dönüyor

Demokrasi Kemal Bey'e bol geldi! Merkez yoklaması geri dönüyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bol gelen demokrasiyi daraltmak için harekete geçti. CHP’de tek ses isteyen Kılıçdaroğlu, bunu sağlamak için de milletvekili seçiminde yeniden merkez yoklamasına dönülmesini gündemine aldı.

 

HER KAFADAN BİR SES ÇIKIYOR

CHP’de aykırı seslere tahammül kalmadı. Adalet yürüyüşü ile birlikte CHP de ipleri eline alan Kemal Kılıçdaroğlu, şimdi de muhalifleri susturmak için harekete geçti. Ön seçimle gelen milletvekillerinin seslerini bir türlü kesemeyen Kılıçdaroğlu, merkez yoklama silahını çekti.  Tüzükte değişiklik yapmak isteyen Kılıçdaroğlu, yüzde 85 olan ön seçim kontenjanını yüzde 15’e düşürmek için kurmayları ile değerlendirme yapmaya başladı. Kılıçdaroğlu’nun  tartışmaya açtığı öneriye en büyük destek MYK üyelerinden  geldi.

 

PM’DE DE TEK SES

Öte yandan Kılıçdaroğlu, olağanüstü kurultay hazırlıklarına da başladı. PM listesinin üçte birini muhalif isimlerin oluşturmasından rahatsızlık duyan Kılıçdaroğlu, bu konuda da önlem almak için harekete geçti. Kulislerde dillendirilen iddialara göre, CHP kurultayında artık çarşaf liste tarihi olacak.  Kılıçdaroğlu, olası olağanüstü kurultaya tek liste ile gitmeyi planlıyor.

 

İNCE’YE KÖTÜ SÜRPRİZ

Bu arada, Adalet yürüyüşü ile birlikte Kemal Kılıçdaroğlu’na teslim olan Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin kurultay hesaplarının da tutmayacağı ortaya çıktı. Gerek PM’den ve gerekse de MYK’da kontenjan pazarlığı yapmaya hazırlandığı öne sürülen İnce’nin Kılıçdaroğlu’ndan gerekli  diyalogu kuramadığı öğrenildi. İnce’nin PM ve MYK üyeliğinin yanı sıra parti sözcülüğü görevine gözünü diktiği konuşulurken, Kılıçdaroğlu’nun da bu koltuğu şimdiden Grup Başkanvekili Levent Gök’e rezerve ettiği kaydedildi.