Deprem bölgelerinde okullar açılıyor! Tarih belirlendi erteleme yok! Peki sınıflar nasıl olacak? Dersler nasıl verilecek?

Deprem bölgelerinde okullar açılıyor! Tarih belirlendi erteleme yok! Peki sınıflar nasıl olacak? Dersler nasıl verilecek?

Deprem bölgelerinde eğitim başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son duyuru yapıldı. Tarihin netleştiği ve bir erteleme yapılmayacağı belirtildi. Peki büyük felaket ardından sınıflar nasıl olacak? Dersler nasıl verilecek? İşte yanıtı...

Deprem bölgelerinde sürecin normalleşmesine katkı sunmak gayesi ile atılan adım olduğu belirtilen eğitim başlama sürecinin ertelenmeyeceği belirtilerek 27 Mart'ta deprem bölgelerinde uzatılan yarı yıl tatilinin son bulacağı ifade edildi.

128331074-1676897352.jpg

Deprem bölgelerinde okullar açılıyor! Tarih belirlendi erteleme yok! Peki sınıflar nasıl olacak? Dersler nasıl verilecek? - Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay tarafından yapılan açıklamalar sonucunda deprem bölgelerinden normal hayatın akışına uyum süreci için önemli adım atılacağı vurgusu yapıldı.

Kahramanmaraş merkezli 7.7. ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından yaşanan büyük faciada can kaybı sayıları 45 binin üzerine çıkmışken depremin etkilediği 11 il özelinde normalleşme süreci hakkında adımların en önemlisi de eğitim alanında oldu. kapak-233108.jpg

Türkiye genelinde yapılan eğitim erteleme süreci 20 Şubat'ta ilk ders zilinin çalmasıyla son bulmuştu. 6 Şubat günü yaşanan deprem felaketinden sonra ise Deprem bölgesindeki üç ilde eğitim 1 Mart’ta başlamışken depremlerin ağır yıkıma uğrattığı Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay ve Malatya’da eğitimin yeniden başlaması için 27 Mart tarihi işaret edildi.aw832800-01-1676900330.jpg

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, 'Kesinlikle konteyner kentler oluşturulmalı. Ondan sonra eğitimin başlaması lazım. Orada bir okul bulup da ‘okul açtık’ demekle okul açamazsınız. MEB okulların ve açılacak yerlerin ne kadar güvenli olduğunu, konteyner okullara gidecek veli ve öğretmenlerin kalacakları yer, ulaşım ihtiyaçlarının nasıl karşılanacağına cevap vermek zorunda' ifadelerini kullandı.

Özbay, 'Biz koşulların sağlanmasıyla ilgili tereddütler yaşıyoruz. İnsanlar travmalar yaşadı. İnsanları zorla oraya getirerek göreve başlatmak doğru olmaz. Bir planlama yapılıyor ama bu planlamanın ne kadar sağlıklı gittiğiyle ilgili şeffaf bir süreç yok. İki kez toplantıya çağrıldık. Bilgiler paylaşıldı. Şu anda konteynerler ne durumda, kaç kişinin barınma imkânı sağlandı bilmiyoruz' dedi.