Deprem bölgesi 10 bin TL destek başvurusu nereden, nasıl, ne zaman yapılacak?

Deprem bölgesi 10 bin TL destek başvurusu nereden, nasıl, ne zaman yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün depremin ana üssü Kahramanmaraş'a giderek açıklamalarda bulundu.

Deprem bölgesi 10 bin TL destek başvurusu nereden, nasıl, ne zaman yapılacak? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün depremin ana üssü Kahramanmaraş'a giderek açıklamalarda bulundu. Düne göre afet anlamında daha rahat olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini bildirirken deprem bölgesinde ki vatandaşlara da 10 bin TL destek ödemesi yapacaklarını açıkladı.

AİLELERE 10 BİN TL ÖDENECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gelen açıklamalarda şu ifadelere yer verildi. "Ben buradan özellikle bir duyuruyu daha yapmak istiyorum. Otellerle görüşmelerimizi yaptık, Antalya çevresinde otellerde kalmak isteyenler olursa, vatandaşlarımızı bu illerde otellere yerleştirmeye hazırız. Çok ciddi sayıda oda kapasitesine ulaştık. Çadırlardan memnun olmayabilirler, Antalya, Mersin gibi otellerde yerleşmek isteyenleri, oralara yerleştireceğiz. Yeme içme her şey karşılanacak.

Bütün imkanlarımızı seferber ettik. Devlet, tüm imkanlarıyla AFAD'ın koordinesinde yürütmektedir. Tüm illerimizde bakan arkadaşlarımla birlikte bu operasyonların koordinasyonunu yürütüyoruz. Devletin tüm kurumları iş başında. İlk gün bazı sıkıntılar yaşandı ama duruma hakimiyet tesis edildi.

Bundan sonraki durum zaten, enkazdaki çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz inşallah 1 yıl içerisinde aynen diğer felaketleri yaşadığımız illerde nasıl hemen toplu konut idaresi olarak bu operasyonları yaptıysak, aynı şekilde Kahramanmaraş ve diğer 9 ilimizde bunları gerçekleştireceğiz.

Bugün birlik olma zamanıdır. Dayanışma zamanıdır. Bütün imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Hasar tespitleriyle birlikte ailelere belli destekler vereceğiz. Hazine ve Maliye'den belli bir bütçeyi ayırmış durumdayız. Hasar tespitleriyle, her aileye 10 bin lira vereceğiz." ifadelerini kullandı.

10 BİN TL DESTEK BAŞVURUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 10 bin TL destek başvurularına dair tüm detaylar belli olur olmaz Instagram hesabımızdan duyurulacak. TIKLA TAKİP ET HABERDAR OL!