Deprem bölgesinde hava durumu nasıl, Kahramanmaraş Gaziantep Adıyaman Hatay kar yağışı var mı?

Deprem bölgesinde hava durumu nasıl, Kahramanmaraş Gaziantep Adıyaman Hatay kar yağışı var mı?

Türkiye Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan depremle yeni güne uyanırken deprem bölgesinde hava durumu hakkında Meteoroloji Genel Müdürlüğü açıklama yaptı.

Deprem bölgesinde hava durumu nasıl, Kahramanmaraş Gaziantep Adıyaman Hatay kar yağışı var mı? Toplamda 10 ili etkileyen Kahramanmaraş depremi sonrasında acı haberler peş peşe gelmeye devam ederken ne yazık ki can kaybı arttı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yaptığı son dakika açıklaması ile ne yazık ki depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısını 284 olarak ilan etti. Depremde 10 ilimizin etkilendiği ve bu 10 ilde çok sayıda binanın yıkıldığı açıklandı. Toplam yıkılan bina sayısı 1710 olarak açıklanırken yaralı sayısı ise 2 bin 323 kişi olarak açıklandı.

DEPREM BÖLGESİNDE HAVA DURUMU NASIL?

Depremin son derece geniş bir alanı etkilemesi ve 10 ilde yıkıma neden olması ile Türkiye 4. derece deprem alarmı verirken gözler deprem bölgesine çevrilmişti. Deprem bölgesinde ne yazık ki ağır kış koşulları etkisini sürdürürken kış dönemine denk gelen deprem sonrası bölgeye yardım yağmaya başladı.

hava-durumu.jpg

Bugün depremin etkilediği pek çok ilde ne yazık ki dondurucu soğuk ve kar yağışı etkili olurken depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ta bugün havanın çok bulutlu, zaman zaman kuvvetli olmak üzere aralıklı kar yağışlı geçeceği açıklandı. Gaziantep bugün kar yağışlı olarak Salı günü ise karla karışık yağmurlu geçecek.sali-hava-durumu.jpg

Hatay bugün çok bulutlu kuvvetli yağış ve sağanak yağışlı gösterilirken Salı günü ise aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Malatya bugün yoğun kar yağışı beklerken Osmaniye'de yoğun yağış bekleniyordu.

Kilis yoğun kar yağışı etkisi altında kalırken diğer illerde de yoğun sağanak yağış hakim. Bölge genelinde soğuk hava hakim bulunurken özellikle de gece saatlerinde hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesi bekleniyor.