Depremden etkilenen o şehrin takımı TFF'ye ligden çekilme başvurusunda bulundu!

Depremden etkilenen o şehrin takımı TFF'ye ligden çekilme başvurusunda bulundu!

Kahramanmaraş’ta ve ardından da Gaziantep ile Hatay’da meydana gelen depremlerin ardından bir futbol takımı daha ligden çekilmek için başvuruda bulundu. İşte ayrıntılar…

Yaklaşık olarak 2 hafta önce Kahramanmaraş ilinde 9 saatlik ara ile meydana gelen 7.7 ve 7.6’lık yıkıcı depremler 10 ilde can kayıplarına, 11 ilde ise ağır bina hasarlarına sebep olmuştu. Aynı gün Gaziantep şehrinde de 6.4’lük bir deprem meydana geldiği saptanmış ve o depremin de Nurdağı ilçesini ikiye böldüğü ifade edilmişti.

Kahramanmaraş ve Gaziantep’te meydana gelen depremlerin ardından tüm Türkiye ayağa kalkarken ilgili deprem bölgelerinde de çalışmalar hızlandı. Kurtarma çalışmalarının tamamen sonlandığı bilinirken enkaz kaldırma çalışmalarının da son sürat devam ettiği ifade edildi. Türkiye’nin can kayıplarına ağladığı şu günlerde bir yıkıcı deprem daha meydana gelerek ilk depremlerden hasar almış olan bazı binaların yıkılmasına neden oldu. Hatay’da meydana gelen iki deprem sonrasında can kayıpları daha da arttı.

Haftalardır deprem felaketinin yankıları sürerken bazı futbolcuların da deprem felaketinde hayatlarını kaybettikleri açıklandı. Depremden etkilenen illerin ve ilçelerin futbol takımları, ligden çekilmek için arka arkaya başvurularda bulunmaya başladı. 9 takımın başvuru Türkiye Futbol Federasyonu tarafından onaylanırken bir takımın daha başvuru yaptığı öğrenildi.

BİR TAKIM DAHA LİGDEN ÇEKİLMEK İÇİN BAŞVURU YAPTI!

depremden-etkilenen-o-sehrin-takimi-tffye-ligden-cekilme-basvurusunda-bulundu-2.jpg

Deprem felaketinden etkilenen 11’inci il olan Elazığ’dan yeni bir haber geldi. 3. Lig 1. Grup takımı Elazığspor ligden çekilme kararı alarak kararını Türkiye Futbol Federasyonu’na bildirdi. Radyospor tarafından yapılan habere göre kulübün yöneticileri, OHAL kapsamında değerlendirilen iller arasında yer alan Elazığ şehrinin depremden olumsuz etkilendiğini belirterek başvurularını sundu.

Ligde 21 haftayı tamamlamış olan Elazığspor; 6 beraberlik, 6 galibiyet, 9 mağlubiyet ile 24 puana ulaşmış ve 11’inci sırada yer almıştı.

9 KULÜBÜN BAŞVURUSU ONAYLANDI!

Deprem felaketinin ardından Türkiye Futbol Federasyonu’na ligden çekilmek için başvuruda bulunan ve başvuruları federasyon tarafından onaylanan diğer futbol kulüpleri şu şekilde duyuruldu:

  • Adanaspor, Yeni Malatyaspor, Adıyamanspor, Diyarbekirspor, Malatya Arguvanspor, Osmaniyespor, Kahramanmaraşspor