Depremzedeler için verilecek olan 15 bin TL taşınma, 5 bin TL kira desteği için imzalar atıldı!

Depremzedeler için verilecek olan 15 bin TL taşınma, 5 bin TL kira desteği için imzalar atıldı!

Deprem sonrasında bölgeden ayrılmak ya da çadır ile konteyner yerine evde barınmak isteyenlere kira ve taşınma yardımı desteği açıklaması geldi. İşte tüm detaylar…

Türkiye’yi adeta yasa boğan ve tüm dünyanın kenetlenmesiyle arama kurtarma çalışmalarının sürdürüldüğü Kahramanmaraş depreminde 9. gün başladı. Tam 10 ilde enkaz meydana getiren 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından bölgede devam eden arama kurtarma çalışmalarından mucizevi kurtuluş haberleri beklenirken; bir yandan da depremden etkilenen vatandaşların barınabilecekleri yeni alanlar için harekete geçildi.

Gerek kış ayları olması, gerekse bölgede tam 13,5 milyon kişinin yer alması barınmanın çadır ile olmasını hiç şüphesiz zorlaştırdı. Bu nedenle harekete geçen kamu kurum ve kuruluşları, depremzedelerin yeni evlere çıkabilmesi için harekete geçti. Bu kapsamda düzenlenecek olan iki desteğe ilişkin açıklama peş peşe Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Peki, depremzede kira ve taşınma desteği nasıl alınır? İşte tüm detaylar…

5 BİN TL’YE KADAR KİRA DESTEĞİ SÖZÜ VERİLDİ

depremzedeler-icin-verilecek-olan-15-bin-tl-tasinma-5-bin-tl-kira-destegi-icin-imzalar-atildi.png

Deprem bölgelerini gezen ve hasarı yerinde gözleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gittiği her bölgede depremzedelere seslendi. Bu seslenişlerde depremzedelerin çadırda yaşamak istememeleri halinde destekleneceklerini bildiren Erdoğan, bölge halkına bir yıllık kira yardımı verileceğini ifade etti. Bu kapsamda ev sahipleri için 5 bin TL, kiracılar için 2 bin TL kira yardımı hazırlığı içerisinde olduğu öğrenilen ilgili bakanlıklara ilişkin bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çadırlarda kalmak istemeyen vatandaşlarımızın kira bedellerini ödeyerek konutlara yerleşmelerini sağlayacağız. Bir yıl itibariyle vatandaşlarımız buralarda kalabilecek. Türk Hava Yolları deprem bölgesine gidenleri de gelenleri de ücretsiz olarak taşıyacaktır, bunun talimatı verilmiştir” şeklinde konuştu.

15 BİN TL TAŞINMA YARDIMI SÖZÜ VERİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söz verdiği bir başka destek ise, depremzedelerin taşınmalarını kolaylaştıracak nakdi yardım oldu. Hane başına taşınma yardımını 15 bin TL olarak hazırladıklarını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya ilişkin açıklamasında; “Hane başına taşınma yardımıyla birlikte 15'er bin lira vermenin hazırlığını yapıyoruz. Bu hanelerdeki vatandaşlarımızdan konteyner kentler dışında barınacaklara özellikle kira yardımını yapacağız” ifadelerini kullandı. Desteklerin hasarlı bina tespitinin tamamlanmasının ardından netleşmesi beklenirken; konuya ilişkin ek bir açıklama henüz gelmedi.