Depremzedelere kira yardımı ne kadar, başvurular ne zaman, kimler yararlanabilecek?

Depremzedelere kira yardımı ne kadar, başvurular ne zaman, kimler yararlanabilecek?

Tüm Türkiye'nin yasa boğulmasına neden olan Kahramanmaraş merkezli deprem ülke çağında Ulusal yas ilan edilmesine ve deprem bölgelerinde OHAL ilan edilmesine neden oldu.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük depremin sonucu 10 çevre ilde de büyük bir yıkıma neden olurken depremin beşinci gününde enkaz altındaki vatandaşları arama kurtarma çalışmaları hala devam ediyor. Depremzedeler için 81 ilde seferberlik başlatılırken erzak gibi ihtiyaçlar karşılanmaya çalışılıyor.

Tüm Türkiye'nin yasa boğulmasına neden olan Kahramanmaraş merkezli deprem ülke çağında Ulusal yas ilan edilmesine ve deprem bölgelerinde OHAL ilan edilmesine neden oldu. Yıkımın görüntüleri depremin beşinci gününde de gelmeye devam ederken arama kurtarma çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor.

KİRA YARDIMI NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından canlı yayın bağlantısı gerçekleştirildi. Deprem hakkında oldukça önemli açıklamalarda bulunan ve depremzedelerin maddi kayıplarının karşılanacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan depremzedelere 1 yıl boyunca kira yardımı yapılacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada evini kaybeden vatandaşların konutlarının 1 sene içerisinde yapılacağı ve bu 1 sene içerisinde kira yardımının yapılacağı açıklanmıştı. Hemen ardından pek çok kişi depremzedelere yapılacak 1 yıllık kira yardımının detaylarını araştırmaya başladı. Kira yardımı kimlere yapılacak, ne kadar verilecek? İşte tüm detaylar...

KİRA YARDIMI KİMLERE VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında "Çadırlarda kalmak istemeyen vatandaşlarımıza da kira bedelini ödemek suretiyle konutlara geçmelerini sağlayacağız. 1 yıl itibariyle vatandaşlarım kalabilecek." dedi.

Kira yardımının detayları henüz tam anlamı ile açıklanmazken Cumhurbaşkanı Erdoğan depremde evi yıkılan vatandaşların 1 yıl boyunca kira yardımı ile konaklama masraflarının karşılanacağını belirtti.