Devlet Bahçeli’den Beştepe’de Anlamlı Ziyaret: “3 Tane Bayram Mesajımız Var”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kurban Bayramı’nda Alparslan Türkeş’in Beştepe’deki anıt mezarını ziyaret etti. Gazetecilerin bayram mesajı sorusuna ise “3 tane bayram mesajımız var, onlar yeter zannediyorum” yanıtını verdi.,
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kurban Bayramı’nda Alparslan Türkeş’in Beştepe’deki anıt mezarını ziyaret etti. Gazetecilerin bayram mesajı sorusuna ise “3 tane bayram mesajımız var, onlar yeter zannediyorum” yanıtını verdi.,
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kurban Bayramı dolayısıyla partisinin kurucu lideri Alparslan Türkeş’in Beştepe’de bulunan anıt mezarını ziyaret etti. Bayram namazının ardından gerçekleşen ziyarette Bahçeli’ye parti yöneticileri ve çok sayıda partili eşlik etti.
Devlet Bahçeli’nin Beştepe’deki anıt mezar ziyareti, her bayramda olduğu gibi bu yıl da dikkatle takip edildi. Türkeş’in kabrine yönelen Bahçeli’nin sakin ve ağırbaşlı tavırları, ziyaret boyunca öne çıkan detaylar arasında yer aldı.
Alparslan Türkeş’in Kabrine Karanfil Bıraktı
Ziyaret sırasında Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı, dualar okundu. Ardından Bahçeli, Alparslan Türkeş’in mezarına kırmızı ve beyaz karanfiller bıraktı. Bu sembolik jest, partililer tarafından saygı ve bağlılık mesajı olarak değerlendirildi.
Bahçeli ayrıca bakır ibrikle mezara su döktü. Anıt mezar çevresinde kısa süre dua eden MHP liderinin duygusal ve düşünceli hali dikkatlerden kaçmadı.
Beştepe’deki ziyaret sırasında herhangi bir siyasi değerlendirme yapılmazken, programın sade ve geleneksel bir çerçevede gerçekleştiği görüldü.
Gazetecilerin Sorusu ve Bahçeli’nin Yanıtı
Anıt mezar çıkışında gazeteciler, Bahçeli’ye “Bayram mesajı vermek ister misiniz?” sorusunu yöneltti. MHP Genel Başkanı bu soruya kısa ancak dikkat çeken bir yanıt verdi.
Bahçeli, “Çok verdik. 3 tane bayram mesajımız var, onlar yeter zannediyorum. Bayramınızı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
Bu sözler, MHP’nin Kurban Bayramı dolayısıyla daha önce paylaştığı resmi mesajlara atıf olarak yorumlandı. Bahçeli’nin açıklamasının kısa tutulması ve ek değerlendirme yapmaması dikkat çekti.
Kurban Bayramı’nda Geleneksel Anma
Devlet Bahçeli’nin Alparslan Türkeş’in Beştepe’deki anıt mezarına yaptığı ziyaret, MHP’nin geleneksel bayram programları arasında yer alıyor. Parti yönetimi, her bayramda kurucu lider Türkeş’i anıt mezarı başında anarak bağlılık mesajı veriyor.
Bu yılki Kurban Bayramı ziyaretinde de benzer bir tablo ortaya çıktı. Dualar, karanfiller ve kısa bir açıklamayla tamamlanan program, siyasi mesajdan çok anma ve vefa vurgusuyla öne çıktı.
Devlet Bahçeli’nin “3 tane bayram mesajımız var” sözleri ise bayram gününde en çok konuşulan ifadeler arasında yer aldı.