Devlet'te 'şüpheli virüs' OHAL'ı... Yemek yemek su içmek yasak!

Devlet'te 'şüpheli virüs' OHAL'ı... Yemek yemek su içmek yasak!

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın yaşadığı sağlık sorunları devlete ders oldu. Özellikle yurt dışı seyahatlerinde devletin zirvesi OHAL ilan etti. Zorunlu kalınmadıkça seyahat edilen ülkelerde yemek ve içeceklerle ilgili ince elenip sık dokunmaya başlandı.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın yaşadığı sağlık sorunları devlete ders oldu. Özellikle yurt dışı seyahatlerinde devletin zirvesi OHAL ilan etti. Zorunlu kalınmadıkça seyahat edilen ülkelerde yemek ve içeceklerle ilgili ince elenip sık dokunmaya başlandı. Yurt dışına seyahat eden bazı isimler mecbur kalmadıkça yemek yemek yerine aç kalmayı tercih etmeye başladı.

FETÖ ŞÜPHESİ

Edinilen bilgilere göre, devletin zirvesi kabus görmektense uykusuz kalmayı tercih etmeyi seçti. Özellikle FETÖ'nün etkin olduğu ülkeler, kara listeye alındı. FETÖ'nün  gıda yoluyla olası suikast girişimine karşı yemek ve sıvı içecekler ilk şüpheliler olarak görüldü. Bu amaçla seyahatlerde yemek ve sıvı tüketimi konusunda devlet ve siyaset adamları uyarıldı.

KAHRAMAN'DAN ÖNLEM

Bu arada devletin zirvesindeki ilk gıda OHAL'ine de yine TBMM Başkanı İsmail Kahraman uydu. Uzun yurt dışı seyahatleri sırasında Kahraman, kadrosuna aşçı ve diğer hizmetli personeli de kattı. Kahraman’ın seyahatlerinde aşçısı tarafından hazırlanan yemekleri yemeye başladı. Aynı zamanda yerel yiyeceklerden de uzak duran Kahraman, gıdanın yanı sıra  seyahatlerinde içecekleri de yanında götürme yoluna gitti.

NE OLMUŞTU

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Pakistan'a yaptığı seyahat sonrasında ağır sağlık sorunları yaşamıştı. uzun süre tedavi gören Kahraman, ölümcül bir virüs kaptığını açıklarken, "Zannediyorum Pakistan'da mangodan yada portakal suyundan yapılmış sarı bir sıvı içtim, oradan aldım bu bakteriyi ben. Bakteri geldi, takat kesildi. Arıyorlar 'nerede' diye saklanıyor. Gitmiş iki ayağa aorttan inan ana damar var. Sağ ayağımda aort damarının içine girerek orada saklanmış. Kalınlık bir onda altıyken üç onda altıya yükselmiş" demişti.

Ali Çavuş/AVAZTURK