Dikkat! Sizde bu hataları yapıyorsanız elektrik faturanız ikiye katlanıyor

Dikkat! Sizde bu hataları yapıyorsanız elektrik faturanız ikiye katlanıyor

Elektrik faturasından tasarruf etmek mümkün. Evinizde kullandığınız bazı elektronik aletlerin doğru kullanımı ile elektrik faturanızı düşürebilirsiniz.

Dikkat! Sizde bu hataları yapıyorsanız elektrik faturanız ikiye katlanıyor: Evde kullanılan elektronik eşyaların yanlış kullanılması ile elektrik faturalarınız ikiye katlanıyor. Bu hataları yaptığınızda hem enerji tüketimini arttırıyor hem de faturanızın yüklü gelmesine sebep oluyorsunuz. Peki elektrikli aletler nasıl kullanılmalı? Elektrik faturalarından nasıl tasarruf edebilirsiniz?

ELEKTRİK FATURASININ YÜKSEK GELMEMESİ İÇİN YAPILACAKLAR

Her evde mutlaka buzdolabı bulunmaktadır. Buzdolabı kullanımda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta sürekli açılıp kapandığından dolayı kapı contalarının bozulmasıdır.

Bu contaların bozulup bozulmadığının mutlaka kontrol ettirilmesi gerekmektedir. Bozulduğunda mutlaka yaptırılması şarttır. Çünkü bu contaların bozulması ile kapının sıkıca kapanması gerçekleşmez ve buzdolabı dışarıdan ısı alır. Bu da soğumak için daha fazla enerji harcamasına sebep olur.

Bununla birlikte buzdolabının konumlandırıldığı alan da oldukça önemlidir. Çünkü güneşe maruz kalmaması gerekmektedir. Soba ya da fırının yanında durmaması gerekmektedir. Mutfağınızın en serin ve gölge yerine konumlandırmanız enerji tüketimini konusunda size yardımcı olacak ve fazla elektrik harcamanızı engelleyecektir.

Buzdolaplarında enerji verimliliği olarak dondurucunun büyük önemi vardır. Ayrıca buzdolabı alırken mutlaka dondurucusunun üstte olmasına dikkat edin. Buzdolabı bu sayede daha az enerji tüketmektedir. Yüzde 10 ile 25 daha az enerji tüketimi yapacaktır.

Buzdolabınız eskiyse ve imkanınız var ise yenisiyle değiştirmeniz önerilmektedir. Çünkü yeni buzdolapları yüzde 40 daha az enerji tüketmektedir. Eski buzdolapları çok fazla enerji tüketimi yapmaktadır. Bu da elektrik faturanıza yansıyacaktır.