Diyarbakır'dan ekmek 8 TL oldu!

Diyarbakır'dan ekmek 8 TL oldu!

Son dönemde peş peşe gelen zamlara bir il daha eklendi. Pide ekmeğine gelen zam ile birlikte 8 TL olduğu açıklandı.

2023 senesine girilmesi ile birlikte pek çok ilde ekmeğe peş peşe zam yapıldığı açıklandı. Gelen bu açıklamaların ardından geçtiğimiz seneden bu yana artan fiyatların son durumları da belirlenmiş oldu. Konuya ilişkin pek çok ilden gelen haberler ile birlikte 200 gram ekmeğin ortalama fiyatının 5 TL olduğu ortaya çıktı.

Diyarbakır ilinden de gelen son dakika haberi ile birlikte 1 adet pide ekmeğinin fiyatına da zam yapıldığı öğrenildi. Geçtiğimiz Ekim ayında pide ekmeğine gelen zam sonucunda ekmeğin fiyatının 6 TL'den 7 TL'ye yükseldiği öğrenilmişti. Fakat 2023 senesine girilmesi ile birlikte de bu zammın üzerine yeni bir zammın daha eklendiği öğrenildi. Eklenen yeni zam sonucunda ise güncel fiyatın 8 TL olduğu ortaya çıktı.

BİR ZAM DAHA GÖRÜLDÜ!

Ankara, Adana gibi pek çok ilde ekmeğe yapılan zamlar konuşulmaya başlanırken pide ekmeğine uygulanan zamlar sonucunda güncel fiyatlar da gündemde yer aldı. Diyarbakır ilinde 200 gram ekmeğin fiyatının 4 TL olduğu bilinirken, bu defa gelen zammın pide ekmeğine yapıldığı öğrenilmiş oldu. 8 TL'den satılan pide ekmeğinin bu fiyatının yanı sıra diğer ürünlerin fiyatları da merak konusu haline geldi.

YENİ FİYAT LİSTESİ BELLİ OLDU!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) tarafından yayımlanan listeye göre yeni fiyatların şu şekilde belirlendiği öğrenildi;

400 gram pide ve lavaş ekmeği, 400 gram kepekli ve tam buğday ekmeği = 8 TL
600 gram Amed ekmeği = 12 TL
200 gram yalpı ekmek çeşitleri = 10 TL
100 gram poğaça, simit ve benzeri ürünler = 5 TL
0,70 gram lahmacun pişirme ücreti = 4 TL
1 adet ev ekmeği pişirme ücreti 3 TL, 200 gram somun ekmek = 4 TL
200 gram papatya ekmek, örük gibi ekmek çeşitleri = 4 TL
100 gram tost ve hamburger ekmeği = 2 TL

Konuya ilişkin yayımlanan bu fiyat listesi ile birlikte 400 gram pide ekmeğinin satışa sunulduğu yeni fiyat listesinin belirlenerek kişilerin bundan sonra satın alırken ödeyecekleri ücretler öğrenilmiş oldu.