Doğalgaz yakmaya başlayanlar için PTT'den 2500 TL verilecek! O şehirde yaşayanlar için açıklandı

Doğalgaz yakmaya başlayanlar için PTT'den 2500 TL verilecek! O şehirde yaşayanlar için açıklandı

Türkiye'de milyonlarca vatandaş havaların soğumasının hemen ardından gerçekleştirilecek olan doğalgaz destek ödemelerini araştırıyor.

Doğalgaz yakmaya başlayanlar için PTT'den 2500 TL verilecek! O şehirde yaşayanlar için açıklandı - Türkiye'de milyonlarca vatandaş havaların soğumasının hemen ardından gerçekleştirilecek olan doğalgaz destek ödemelerini araştırıyor. İhtiyaç sahibi ailelere doğalgaz yardımlarının hangi tarihlerde yapılacağı büyük bir merakla araştırılırken bu süreçte de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından da doğalgaz tüketim destekleri hak sahiplerine yapacakları destek ödemelerinin 900 TL ila 2 bin 500 lira arasında değişim gösterebileceğini ifade etmişti.

Devlet tarafından ailelere ödemeleri gerçekleştirilen doğal gaz destek ödemelerinde belirli şartlar ve detaylar da belli olmaya devam ediyor. Buna göre ise doğal gaz tüketim desteklerinin hak sahiplerine ödeneceği tarih ve bu ödemelerin de nasıl alınacağı haberimizde yer ediniyor.

DOĞAL GAZ DESTEK ÖDEMESİ ŞARTLARI

Doğal gaz desteği başvurusu için öncelikli kriterin hanede kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 3'te birinden az olması isteniyor.

  • Türk vatandaşı olmak,
  • E-Devlet kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunmak,
  • Doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet ediyor olmak,
  • İkamet adresinde ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğal gaz aboneliği bulunması,
  • Ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olması,
  • Hakkında ilgili SYD Vakfınca hak sahipliği kararı verilmesi.

2 BİN 500 TL ÖDEME HESAPLARA AKTARILACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın da yanında belediyelerin de bu destek ödemeleri yapmaya başlaması bekleniyor. Birçok şehirde bu ödemeler ile ilgili Askıda Fatura gibi hizmetler yer alırken; Ankara, İstanbul ve İzmir gibi bölgeler de de ödemelerin hesaplara belirtileceği ifade edildi.

Belediyelerin resmi internet sayfalarından bu tarz tüm bilgilere ulaşılabileceği açıklanırken 2 bin 500 TL ödemeler de hesaplara aktarılacak.