Dolar FED şokunu hızlı atlattı yeni yükseliş başladı!

Dolar FED şokunu hızlı atlattı yeni yükseliş başladı!

ABD Merkez Bankası FED tarafından açıklanan faiz kararı sonrası dolar kuru yeniden yükselişe geçti.

ABD Merkez Bankası tarafından dün yapılan açıklama ile 2023 yılının ilk faiz kararı açıklanmıştı. FED Başkanı Powell tarafından yapılan açıklamalar ile politika faiz oranı 25 baz puan arttırılmıştı.

Yapılan açıklama sonrasında piyasalarda dalgalanma yaşanırken Türkiye'de piyasaların işleme açılmasının ardından dalgalanma yönünü yukarıya çevirdi. Dolar kurunda yaşanan yükseliş ile 18.80 TL bandı bir kere daha aşıldı.

DOLAR KURU BUGÜN NE KADAR, KAÇ TL?

Doların bir kere daha yönü yukarıya çevrildi. Dün FED Başkanı Powell tarafından yapılan açıklama ile 2023 yılının ilk faiz kararı verilmiş oldu. Enflasyonda yaşanan yükseliş nedeni ile 2022 yılında FED faiz artırımına başlamış, alınan kararlar ile dolar endeksi yaşadığı yükselişle piyasalarda şok yaşanmasına neden olmuştu.

dolar-kuru-2-subat.jpg

Yaşanan yükseliş sonrasında dolar kuru an itibari ile güne 18.82 TL seviyesinden başlarken altın fiyatı da dolardan aldığı destekle yükseldi. Piyasalar yarın açıklanacak olan enflasyon verisine odaklanırken TÜİK tarafından açıklanacak olan enflasyon verisinde yaşanan yukarı ya da aşağı yönlü hareketliliğe göre piyasaların kendisine yeni yön çizeceği belirlendi.