Donald Trump’tan Netanyahu Çıkışı! “Ne Söylersem Yapar, İsrail’de Aday Olsam Seçilirim”
ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında yaptığı açıklamalarla gündeme damga vurdu. Trump, Netanyahu üzerindeki etkisini vurgularken, İsrail’de aday olması halinde “yüzde 99 onay oranı” bulunduğunu iddia etti.
ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında yaptığı açıklamalarla gündeme damga vurdu. Trump, Netanyahu üzerindeki etkisini vurgularken, İsrail’de aday olması halinde “yüzde 99 onay oranı” bulunduğunu iddia etti.
Washington’dan gelen açıklamalar, uluslararası kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ilişkisine dair dikkat çeken ifadeler kullandı. Trump’ın sözleri, hem ABD hem de İsrail siyasetinde tartışma yarattı.
“Ne Söylersem Yapar” Sözleri Dikkat Çekti
Trump, Netanyahu ile yakın bir ilişkiye sahip olduğunu belirterek, “Ben ne istesem, ona ne yapmasını söylersem onu yapacak. Benim için iyi bir adam. Kendisi savaş zamanı başbakanı” dedi.
Bu ifadeler, Trump’ın Netanyahu üzerindeki etkisini açıkça dile getirdiği şeklinde yorumlandı. Açıklamalar, özellikle Orta Doğu’daki mevcut gelişmeler ışığında diplomasi çevrelerinde geniş yankı buldu.
“İsrail’de Aday Olsam Seçilebilirim”
Trump’ın en çok konuşulan sözlerinden biri ise İsrail’deki popülaritesine ilişkin oldu. ABD Başkanı, “Şu an başbakan olarak İsrail’e gitseydim aday olsaydım yüzde 99 onay oranım var. Dün bir anket yaptılar, yani İsrail’e gitsem seçilebilirim” ifadelerini kullandı.
Bu açıklama, Trump’ın İsrail kamuoyundaki destek oranına ilişkin iddialı bir çıkış olarak değerlendirildi. Söz konusu ifadeler sosyal medyada kısa sürede gündem olurken, farklı siyasi çevrelerden yorumlar geldi.
“Hürmüz Boğazı’nı Derhal Açmamız Gerekiyor”
Trump, konuşmasında bölgesel gelişmelere de değindi. Hürmüz Boğazı’na ilişkin açıklamasında, “Hürmüz Boğazı’nı derhal açmamız gerekiyor. Acelem yok, daha az kişinin ölmesini tercih ederim” dedi.