Dünya karışıyor! Rusya, ABD ve İran üçgeninde silah ve mühimmat savaşı

Dünya karışıyor! Rusya, ABD ve İran üçgeninde silah ve mühimmat savaşı

Rusya ve Ukrayna savaşının üzerinden bir yıl geçmişken Amerika Birleşik Devletler (ABD) tarafından Ukrayna'ya silah ve mühimmat desteği gün yüzüne çıkmıştı. Rusya desteğin çekilmesini talep ederken yeni bir hamle yaparak İran'a silah aktarımı yaptı.

Geçtiğimiz günlerde Rusya lideri Putin, ABD'nin Ukrayna yardımlarına ilişkin önemli açıklamalar yaparak geri çekilmesini talep etmişken ABD desteğini sürdürmüştü.

1200x627-rusya-ukrayna-krizinde-abdden-savas-senaryosu-iki-gunde-duser-50-bin-kisi-olur-1644140923605.jpg

Dünya karışıyor! Rusya, ABD ve İran üçgeninde silah ve mühimmat savaşı- ABD'nin silahları Ukrayna tarafından kullanılırken Rusya Ukrayna'yı bombalıyor ve füze ile ateş açarak bölgeleri ele geçiriyordu. Bu aşamada Rusya ilginç bir hamle yaptı. Ukrayna'ya karşı savaştığı ve aldığı bölgelerdeki ele geçirdiği silah ve mühimmatları İran'a gönderdiği iddia edildi.

SİLAHLAR İRAN'A GÖNDERİLİYOR

İran'da ABD silahlarının incelenerek ileri teknolojinin kopyalanıp kopyalanmayacağı tartışıldı.kirli-iddialar-1079488-5.jpg

Yapılan açıklamalara göre, Rusya, Ukrayna’da ele geçirdiği Amerikan silahlarını İran’a gönderiyor. ABD yönetimi ve NATO’nun, Ukrayna’ya destek amacıyla bu ülkeye silah yardımları yaptığı hatırlatılan haberde, bu silahların bazılarının sahada Rus ordusunca ele geçirildiği ifade ediliyor. Washington yönetiminin, bu silahların bir kısmının Rusya tarafından İran’a gönderildiği kanısında olduğu belirtildi.6304d8f75cf3b026644cf494.jpg

Özellikle “Javelin” ve “Stinger” gibi son derece gelişmiş silahların İran tarafından incelendiği ve “geri mühendislik”le kopyalanmaya çalışıldığını söylüyor. İran’ın Javelin anti-tank ve Stinger hava savunma silahlarını kopyalayıp kopyalayamadığı ise bilinmiyor. Bununla birlikte Tahran yönetiminin daha önce benzer şekilde Amerikan silahlarını kopyaladığı ve bu konuda yetkin olduğu biliniyor.