Dünya Şampiyonunu Geride Bıraktı: Altın Çocuk Yağız Kaan Gençlerde 1 Numara Oldu!

Dünya Şampiyonunu Geride Bıraktı: Altın Çocuk Yağız Kaan Gençlerde 1 Numara Oldu!

Dünyanın en genç satranç büyükustası unvanına sahip milli sporcumuz Yağız Kaan Erdoğmuş, satranç tarihine altın harflerle yazılacak yeni bir başarıya imza attı.

Dünyanın en genç satranç büyükustası unvanına sahip milli sporcumuz Yağız Kaan Erdoğmuş, satranç tarihine altın harflerle yazılacak yeni bir başarıya imza attı. Biel Satranç Festivali’ndeki muazzam performansıyla 2 bin 716 ELO puanına ulaşan 15 yaşındaki genç yıldız, Dünya Gençler Sıralaması’nda 1 numaraya yükseldi.

Dünya Şampiyonu Gukesh Domaraju’yu Geride Bıraktı

Biel Satranç Festivali’nde üst üste aldığı galibiyetlerle 2600 ELO barajını sarsıp 2 bin 716 ELO puanına ulaşan Yağız Kaan Erdoğmuş, mevcut Dünya Şampiyonu Hindistanlı Gukesh Domaraju’yu geride bırakmayı başardı.

Son bir yıllık süreçte tam 61 basamak birden tırmanarak Dünya Gençler Sıralaması’nın yeni zirvesi olan milli satranççı, genel dünya sıralamasında ise 27’nci basamağa oturarak elite kategorideki yerini perçinledi.

Dünya Gençler İlk 10’unda İki Türk Büyükusta

Türk satrancının uluslararası alandaki tarihi yükselişi tek bir isimle sınırlı kalmadı.

Bir diğer rekortmen genç büyükustamız Ediz Gürel de sergilediği istikrarlı performansla Dünya Gençler Sıralaması’nda 6’ncı basamağa yerleşti. Böylece Türkiye, satranç dünyasının en prestijli genç sıralamasındaki ilk 10 içerisine iki sporcu birden sokma başarısı gösterdi.