Manşetler
Günün Haberleri
Gündem
Ekonomi
Dünya
Siyaset
Günün Haberleri
İstanbul
24 °C
Anasayfa
Foto Galeri
Dünya
Dünyanın en tuhaf okulları
Dünyanın en tuhaf okulları
Dünyanın en tuhaf okulları
YAYINLAMA:
05 Mayıs 2016 Perşembe 18:29
GÜNCELLEME:
00 0000 Salı 00:00
1
17
2
17
3
17
4
17
5
17
6
17
7
17
Filipinler'in başkenti Manila'nın kuzeyindeki Porac'ta bulunan Camias Resettlement İlkokulu'ndaki öğrenciler çatısız bir sınıfta derse giriyorlar. Filipinler'de çocukların yaklaşık yüzde 90'ı ilkokula gidiyor. Ancak devam oranı aslında oldukça düşük. Öğrencilerin yalnızca yüzde 60'ı ortaokula devam ediyor.
8
17
Göçmen işçilerin çocukları, Pekin'deki Göçmen Çocuklar İçin Şefkat isimli organizasyon tarafından başlatılan bir okul sonrası programında konteynerleri sınıf olarak kullanılıyorlar. 1980'lerde Çin'in büyük şehirlerinde toplam 20 milyon göçmen işçi çalışırdı. Bugün Çin'de 250 milyondan fazla göçmen işçi ve eğitim ihtiyacı içinde olan 20 milyon göçmen çocuk var.
9
17
Kongo Cumhuriyeti'ndeki göçmen öğrenciler, ülkenin en kuzeyindeki Gangania'nın yanındaki bir ormanda profesörleriyle ders yapmak için toplanıyorlar. Sahra altı Afrika ülkelerinde, çocukların sadece yüzde 77'si ilk ya da ortaokula kaydoluyorlar.
10
17
Mumbai'den yaklaşık 190 km uzaklıktaki Pune'deki Aman Setu okulunda çocuklar, kil ve eski çimento torbalarından yapılmış bir sınıfın içinde öğle yemeklerini yiyorlar. Okulun neredeyse her bölümü geri dönüşüm malzemelerinden yapılmış. Buna, eski panolardan inşa edilen çatılar, plastik şişelerden yapılan duvarlar ve çevre dostu el dokuması pamuklu kumaştan yapılan elle dikilmiş okul üniformaları da dahil. Çocuklar kendi sebzelerini de küçük bir bahçede kendileri yetiştiriyorlar. Hindistan'da özel okul ücretleri artmaya devam ettiği için geçici ve geri dönüşümden elde edilen sınıflar, düşük gelirli çocuklar için gittikçe daha fazla önem kazanıyor.
11
17
Afgan kız öğrenciler, Langhman bölgesinin kırsal alanlarından birinde bir açık hava sınıfında ders çalışıyorlar. Afganistan geçtğimiz 30 yıl içinde çok nadir barış dönemleri yaşayabildi. UNICEF sadece 2008 yılında okullara 283 şiddet saldırısında bulunulduğunu bildiriyor. Bugün Afgan okullarında 2.2 milyondan fazla kız çocuğu bulunuyor.
12
17
Çocuklar, Tiflis'te bir öğrenme merkezine dönüştürülen bir uçağın kokpitinde oyun oynuyorlar. Gürcistan'daki okur yazarlık oranı yüzde 99.7 gibi oldukça etkileyici bir düzeyde. Ancak ülkede hala yüzde 16'lık bir işsizlik oranı bulunuyor.
13
17
Gürcistan'da Tiflis'in 25 km güneyinde yer alan Rustavi kasabasındaki çocuklar, anaokulunda yer alan bir uçağı öğrenme alanı olarak kullanıyorlar. Sovyet döneminden kalma olan ve hala çalışan uçak, çocukların eğitim ihtiyaçlarına hizmet etmek için anaokulunun avlusuna getirilip yenilenmiş.
14
17
Cua Van Yüzer İlköğretim Okulu, Vietnam'ın anakarasından kilometrelerce uzakta okyanusun ortasında yer alıyor. Okul, sadece birkaç yüz insanın yaşadığı Cua Van Yüzer Balıkçı Köyü'nün bir parçası. Yaşları 6 ile 14 arasında değişen yaklaşık 70 öğrenci her gün okula doğru kürek çekiyor.
15
17
Tekerlekler Üzerindeki Okul, bu Hindistan kenar mahallesinde yer alan güvenli bir sığınak adeta. Burada yaşayan çocukların çoğu ya hiç okula gitmiyor ya da kaydolduktan sonra okulu bırakıyorlar. Bütün ülkede çok sayıda çocuk, çalışmak için 11 yaşından sonra okulu terk ediyor.
16
17
Hindistan'ın güney şehirlerinden Hyderaba'daki bir gecekondu mahallesinin içinde bir otobüsten bir sınıfa dönüştürülen yerde çocuklar, ellerindeki tebeşirlerle derse katılıyorlar. CLAP Vakfı tarafından yönetilen bu gezici okul, eğitimi her gün yoksul çocukların kapılarına kadar getiriyor. Hindistan'daki beşinci sınıf öğrencilerinin yarıdan fazlası ikinci sınıf düzeyinde bile okuyamıyor. Ülkede okuma yazma bilmeme oranları da yüksek.
17
17
Çin'in güneyinde yer alan Guizhou eyaletindeki ücra bir köy olan Miao'da çocuklar büyük bir mağaranın içinde ders yapıyorlar. Toplam beş sınıfı ve 194 öğrencisi olan Orta Mağara İlkokulu, yarım yüzyıldan fazladır burada yaşayan Miaolu aileler tarafından doğal bir mağaranın içine inşa edildi. Öğrencilerin çoğu her sabah okula gelmek için taş bir patika yolda bir ila üç saat arası yol yürümek zorunda. Bu tür köylerde eğitim pek çok öğrenci için bir zorunluluk değil bir fırsat olarak görülüyor. UNESCO tüm dünyada 61 milyon öğrencinin asla bir eğitim alamayacağını ve bu çocukların büyük bir çoğunluğunun kız çocukları olduğunu tahmin ediyor.
Haberler
Son Haberler
Manşetler
Gündem
Ekonomi
Dünya
Siyaset
Yerel
Eğitim
Magazin
Otomobil
Personel Alım İlanları
İşkur İş İlanları
Spor
Teknoloji
Sağlık
Yaşam
Turizm
Kültür-sanat
Diğer İçerikler
Foto Galeri
Web Tv
Yazarlar
Kurumsal
Künye
İletişim
Gizlilik İlkeleri
Kullanım Şartları