E-devlet üzerinden başvurana 15 bin TL ödeme yapılacak! Hemen başvurun tek seferlik hesaba yatacak

E-devlet üzerinden başvurana 15 bin TL ödeme yapılacak! Hemen başvurun tek seferlik hesaba yatacak

Türkiye'de devlet tarafından uzatılan yardım elleri açıklanmaya devam ediyor. Buna göre ise hanelere sosyal destek ödemesi yapılacak.

E-devlet üzerinden başvurana 15 bin TL ödeme yapılacak! Hemen başvurun tek seferlik hesaba yatacak - Türkiye'de devlet tarafından uzatılan yardım elleri açıklanmaya devam ediyor. Buna göre ise hanelere sosyal destek ödemesi yapılacak.

Yeni yıl itibariyle devlet destek ödemelerine zam gelirken bu ödemelerin de hesaplara aktarıldığı belirtildi. Buna göre ise devlet tarafından gelen açıklamalarda da sosyal destek ödemeleri 2023 yılı itibariyle zamlanmıştı. Bu süreçte de SSK ve İşkur kurumlarında da yapılacak ödemelere dair kolay müracaat teknikleri bulunurken bu süreçte de 16 bin 300 TL'den fazla destek almak da olası hale doğru ilerliyor.

ŞARTLARI TAŞIYANLARA DESTEK ÖDEMESİ!

Ülke genelinde yardım şartlarını taşıyacak olan vatandaşlara da en az 15 bin TL tutarında destek ödemeleri yapılacak. Doğum yardımı gibi birçok ödemede 112 gün süre verilirken ödemeler de maaşlar üzerinden hesaplanarak bu yardımlarında geri ödemesiz olarak yapılacağı belirtildi. İşte devlet tarafından yapılacak sosyal yardım ödemeleri: çocuk parası, doğum yardımı, süt ya da emzirme parası, kreş parası ve son olarak da yarım günlük iş parası.

E-DEVLET'TEN BAŞVURULACAK

Türkiye'de devlet tarafından verilen destek ödemelerin ardı arkası kesilmezken bu süreçte hanelere de 15 bin TL ödemelerin yatırılacağı ifade edildi. Buna göre ise haneden başvuran kişilerin tek seferlik hesaplarına yatırılacağı ifade edilirken detaylar da kamuoyu ile paylaşıldı.

Türkiye'de bu yardımlardan faydalanmak isteyen vatandaşların e-devlet üzerinden başvurularını yapabileceği; ilk olarak tespit edilen şifreler ve TC kimlik numaraları ile de birlikte sistemlere giriş yapılması gerekiyor. Bu süreçte arama bölümlerine de SSK yardım müracaat yazıp sorgulayacak olan kişiler çıkan ödemelerden faydalanabilecek.

Bu işlemlerin hemen ardından müracaatları da kabul edilecek olan vatandaşlar yardım paralarından da faydalanabilecek. Başvuruların genel olarak da 15 ila 30 iş günü içerisinde de sonuçlanabileceği ifade edilirken aktif olarak da SSK'dan çalışan kadınlar da ilk doğum süreçlerinde 2 ay yarım gün çalışarak tam maaş alabilirken ikinci doğum 4 ve ileri doğumda ise 6 ay yarım gün çalışarak tam maaşlarına kavuşabilecek.