E-devletten yeni hizmet bugün itibariyle başladı

E-devletten yeni hizmet bugün itibariyle başladı

Türkiye'de Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamalar doğrultusunda tarımın dijitalleştirilmesine yönelik çalışmalarda aşama kaydedildi.

E-devletten yeni hizmet bugün itibariyle başladı - Türkiye'de Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamalar doğrultusunda tarımın dijitalleştirilmesine yönelik çalışmalarda aşama kaydedildi. ÇKS kayıt yenilemeleri için 1 Ekim 2022 tarihi itibariyle e-devlet üzerinden başvuru yapılması sunulurken bu süreçte il/ilçe tarım ve orman müdürlükleri tarafından da bu başvuruların alındığı ifade edilmişti.

Yaşanan bu gelişmelerin ışığında, ÇKS ürün güncelleme işlemlerinin de 1 Şubat tarihinden itibaren ilk kez e-devlet kapısı üzerinden yapılabileceği ifade edildi. Bu dönemeçte güncelleme talepleri için de il/ilçe tarım ve orman müdürlükleri tarafına da şahsen başvuruların yapılabileceği ifade edildi. Ürün güncelleme başvurularının da 28 Şubat tarihiyle alınarak sona ereceği açıklandı.

ÇSK tarafından e-devlet entegrasyonun da ilk fazı olan bu kayıt yenileme başvuru işlemlerinin de e-devlet üzerinden yapılabilmesi adına, 1 Ekim 2022 itibariyle hayata geçerken; ürün güncelleme işlemlerinin de e-devlet üzerinden yapılmasına imkan veren bu uygulama ile beraber; bu sürecin de ikinci fazını oluşturduğu ifade edildi.

Dijitalleşme ve bürokrasi azaltılması sebebiyle de atılan bu adımlar doğrultusunda; üreticilerin emek ve zamandan da tasarruf etmesi planlanmakta.